Dynamique pakt vier plakken

25 april 2007 om 00:00 Nieuws

BARNEVELD - De turnsters van de Barneveldse gymnastiekvereniging Dynamique hebben afgelopen zaterdag in Lunteren, tijdens de 1e NTS-wedstrijd voor deelneemsters in de 7e divisie en de pré-instappers, vier plakken binnengesleept. Men was met 9 deelnemers vertegenwoordigd. Er was tweemaal goud, eenmaal zilver en één keer brons.

Zilver en brons voor SSS-turnsters

In de eerste ronde waren de pré-instappers (6/7 jaar) aan de beurt; Anniek Deij draaide een stabiele wedstrijd, maar liet bij de vloeroefening wat puntjes liggen. Met een puntentotaal van 34,20 wist zij 5e te worden. Shaina van Veldhuizen, die deze dag ook haar verjaardag vierde, draaide een hele goede wedstrijd en wist ondanks een foutje op de brug met 35,30 punten 2e te worden en daarmee een zilveren plak in ontvangst te nemen.

Annet van den Hengel en Julia Hartman waren beiden met een gemiddelde van bijna een 9 per toestel oppermachtig en brachten allebei een gouden medaille mee naar Barneveld. Ashley Kleijer wist van te voren dat haar cijfer voor brug achter zou blijven. Eén onderdeel kreeg zij niet meer goed onder de knie voor de wedstrijd en moest met een totaal van 34,60 genoegen nemen met een 4e plek.

Duwtje

Bij de pupillen waren het Natasja Konstapel, Chantal Jongetjes en Janet van de Weerd die de naam van Dynamique hoog moesten houden. Jongetjes wist uiteindelijk een 12e plek te bemachtigen. Konstapel, die bij de brug een duwtje nodig had, moest met een totaal van 33,60 genoegen nemen met een 11e plaats.

Van de Weerd bleek in topvorm en alhoewel de leiding de brugoefening niet perfect vond gaan, wist zij toch een bronzen medaille en daarmee de 4e medaille voor Dynamique te bemachtigen.

Bij de categorie jeugd was het Cindy Hardeman die namens Dynamique deelnam. Zij werd tiende.

De wedstrijdleiding van Dynamique zei na afloop erg tevreden te zijn over de vorderingen van hun pupillen.

Op 2 juni vindt in Ede de tweede wedstrijdronde plaats.

SSS

Ook gymnastiekvereniging SSS uit Voorthuizen kwam in Lunteren in actie. Er werd zilver (door Dionne Doest) en brons binnengehaald (Marion Anten).

Dionne Doest, bij de pré-instappers niveau 13 mocht een zilveren medaille mee naar huis nemen. Marion Anten wist op de valreep ook een medaille in de wacht te slepen voor de vereniging, zij werd 3e in de categorie junioren niveau 12 met een puntentotaal van 34.6.

‘s Morgens waren de allerjongsten aan de beurt, voor vele meiden hun debuut bij de bondswedstrijden. In een erg sterk veld van 23 deelneemsters, greep Janneke Massa net naast de medailles. Zij werd 4e in pré-instap nivo 14 met 35.10 punten.

Ook Jette van Elten turnde een prima wedstrijd en volgde direct met een 5e plek van de 23 deelneemsters.

Mariska Koot scoorde het hoogst van haar groep op de balk met een 9.0 maar liet hier en daar wat puntjes liggen wat uiteindelijk resulteerde op een 12e plaats.

In instapniveau 14 kwamen vijf deelneemsters uit van SSS, ook zij zaten in een groep met veel tegenstanders. Myrian van de Beek was met een puntentotaal van 35.9 hierin de sterkste van de 5 en behaalde een 10e plaats.

Lisan Bouw en Eva Mensink haalden een respectievelijke 12e en 14e plaats. Fleur Bakker werd 17e plaats met 35.2 punten. Met 35 punten rond volgde Lisa Floor hierop met een 19e plaats.

In pupillen 1 niveau 14 behaalde Kim de Bree een 7e plek. Sharon van Middendorp volgde hierop met een 8e positie, samen met Van Middendorp.

In de middagronde was het de beurt aan de iets oudere leden van SSS. Zo behaalde Melissa van Beek een 6e plek in pupillen 2 niveau 13.

Ondanks een misstap op de brug wist ze deze goed te compenseren met het hoogste cijfer op de balk, een 9.0. Met een totaalscore van 34.20 wist ze zich dus prima staande te houden.

Voor Chantal van Middendorp pupillen 1 niveau 13 was alles nieuw deze dag, maar ze liet zich niet van de wijs brengen en werd 10e van de 17 met een puntentotaal van 33.10.