Budding nieuwe trainster Spirit

24 april 2007 om 00:00 Nieuws

Haar naam is Margrita Budding-Van der Kolk. Zij is 44 jaar en werkzaam als bewegingsagoog in een TBS-kliniek. Zij heeft 12 jaar met DKOD op het hoogste niveau gekorfbald, waarbij zij twee keer de zaalfinale heeft gehaald. Daarnaast heeft zij ruim 20 interlands gespeeld. De laatste club van de uit Renkum afkomstige trainster zijn was Rheko. Daar was zij twee keer drie jaar trainer/coach. Zij is daar gestart in de derde klasse en heeft de club naar de eerste klasse gebracht. De laatste maanden is zij benaderd door SSS, DKOD, Steeds Hooger en DVO als trainer. Toch heeft zij zich aangemeld bij de blauwwitten van Spirit. Budding: ,,Als trainer van Rheko heb ik op afstand, tijdens de wedstrijden in de Veluwehal, Spirit zien korfballen en me verbaasd over het feit dat deze club gezien de fysieke kwaliteiten zo laag speelde. Dat is me bijgebleven en prikkelde me toen ik vernam dat Spirit op zoek was naar een nieuwe trainer/coach.” Zij vervolgt: ,,Het is een enorme uitdaging om met Spirit te promoveren. Mijn doel is het ontwikkelen van meer allround-korfballers. Mannen en vrouwen die op meerdere posities goed kunnen spelen. Nu is het spel te eenzijdig en afhankelijk van bepaalde spelers of ze winnen of verliezen. Ik heb voor Spirit gekozen omdat de ambities van de selectie en de club me enorm aanspreken!”

,,Het is een uitdaging te promoveren” VOORTHUIZEN - Korfbalvereniging Spirit heeft een nieuwe hoofdtrainer. Na het al eerder aangekondigde vertrek van Jannot Dibbink, hebben de Voorthuizenaren voor het eerst een dame als hoofdverantwoordelijke.

Het bestuur en de technische commissie van Spirit, zegt zeer ingenomen te zijn met de nieuwe aanwinst.

Nieuwe hoofdsponsor

Na een periode van ruim 10 jaar is er een einde gekomen aan het hoofdsponsorschap van Fortis bij Spirit. Het bestuur van de blauwwitten uit Voorthuizen, hebben in Van den Hul & Luigjes (Assurantiën en Hypotheken) een nieuwe hoofdsponsor gevonden. Voor het eerst in de geschiedenis is er een hoofdsponsor uit Voorthuizen. Afgelopen zaterdag vond de officiële uitreiking plaats van de shirts, trainingspakken en tassen. In het bijzijn van Eric van Riet en Edwin Donkervoort (directeuren van Van den Hul & Luigjes), werd een teamfoto gemaakt van het eerste seniorenteam van Spirit. Op dezelfde middag werd het vijfjarig contract ondertekend door het bestuur en voornoemde heren. Van den Hul & Luigjes zal tevens het hoofdsponsorschap van het jaarlijks terugkerende Schoolkorfbaltoernooi voor haar rekening nemen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie