SDS pakt titel in derde divisie

23 april 2007 om 00:00 Nieuws

VOORTHUIZEN - De mannen van SDS zijn, zoals verwacht, kampioen geworden in de derde divisie.

Coach Erik Verkade kijkt tevreden terug

Daarvoor moest een set worden binnengehaald in de uitwedstrijd tegen Vocasa-3 en dat leverde geen enkel probleem op. De Voorthuizenaren bouwden al snel een voorsprong op en met een ruime marge kon SDS zich gaan opmaken voor het feestje. Op 24-20 was het winnende punt een feit en werd het feestje bescheiden gevierd. Daarna had de wedstrijd eigenlijk niet zoveel meer om het lijf. Erik Verkade wisselde volop en alle spelers kregen daarna speeltijd. Dirk-Jan Lenting mocht het in de aanval gaan proberen met Gert-Jan Knol, terwijl Sem Baars het midden ging bemannen. Het feit dat de titel binnen was en de inzet van spelers die normaliter toch wat minder aan de bak komen, gaf Vocasa in ieder geval de mogelijkheid om de set eenvoudig binnen te halen en dat herhaalde zich in de derde set toen Jan-Dirk Bergsma de spelverdeling overnam van Erik Verkade, terwijl tweede team-speler Hans Kemper ook nog even aan het derde divisieniveau mocht ruiken. Het leverde andermaal verlies van de set op, waarop SDS de sterkste formatie weer binnen de lijnen bracht.

Duidelijk werd in ieder geval hoe afhankelijk de Voorthuizenaren zijn van de smalle basis, want in de opstelling van de eerste set werd er ditmaal wel met ruime cijfers gewonnen. Het leverde een 2-2 tussenstand op en daarna ontstond er zowaar nog een spannende set die nog de nodige emoties opleverde bij de thuisploeg, toen de scheidsrechter een halve vangbal van SDS liet doorgaan. Vocasa was gebrand op drie punten en voelde zich bestolen, maar de scheidsrechter ‘herstelde’ zich door een prima setup van Erik Verkade op technische gronden af te fluiten. SDS vond het allemaal best en zo ging de vijfde set met 18-16 naar de thuisploeg. Verkade: ,,Natuurlijk hadden we willen winnen, maar het lukte gewoon even niet meer. We hadden echt wel de intentie om die laatste set te pakken, maar als er geen enkele druk meer op de ketel is, valt het niet mee om dat nog op te brengen. We kwamen voor de eerste set. Die moest gewonnen worden en dat lukte met niet al teveel moeite’’.