Afbeelding
Gerwin van Luttikhuizen

Pro’98: ‘Kan jongerencentrum Villa 29 snel weer open?’

8 december 2020 om 07:52 Maatschappelijk

BARNEVELD Met de komst van de GGD-teststraat in jongerencentrum Villa 29 in Barneveld, loopt op den duur de investering van het jongerenwerk in Barneveld wel een flinke deuk op. Het zou goed zijn om het deel van het jongerencentrum aan de Nieuwe Markt dat niet gebruikt wordt voor de teststraat, snel weer te openen.

Dat stelt de Barneveldse fractie van Pro’98 in schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders. Medio augustus, inmiddels bijna vier maanden geleden, werd het jongerencentrum gesloten en is de ruimte deels in gebruik genomen als GGD-coronateststraat. De activiteiten in het jongerencentrum zijn daarmee stil komen te liggen en deels verplaatst naar andere locaties, zoals het Schaffelaartheater.

Aangezien voor het inrichten van de teststraat maar een gedeelte van het jongerencentrum wordt gebruikt, wil Pro’98 weten wat de reden is geweest om Villa 29 hiervoor in zijn geheel te sluiten. ,,Welke invloed heeft de vestiging van de teststraat hierop gehad?”

In het verlengde daarvan wil de fractie weten of het mogelijk is om op korte termijn toch weer activiteiten te laten plaatsvinden in een deel van het jongerencentrum. Volgens de fractie is Villa 29 immers ,,dé plek waar het jongerenwerk vorm en inhoud krijgt.’’ Jongerenwerkers kunnen op deze plek gemakkelijker in contact komen met jongeren.

De fractie van Pro’98 wil daarom weten hof er mogelijkheden zijn Villa 29 snel weer te openen en zo ja, op welke termijn. ,,Gelden voor het jongerencentrum dezelfde regels als voor bijvoorbeeld wijkcentra en dorpshuizen?”

De GGD opende de coronateststraat in Barneveld medio augustus om een betere spreiding van testlocaties te krijgen, zodat mensen minder ver hoeven te reizen voor een test. Dit mede op verzoek van de gemeente Barneveld. Momenteel kunnen er in de teststraat dagelijks maximaal 260 mensen getest worden op corona.

Wouter van Dijk

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie