Andries Boerendans op een archieffoto
Andries Boerendans op een archieffoto Barry Wensink

Politie zoekt getuigen van voorvallen in Wekerom

7 december 2020 om 20:46 Misdaad

WEKEROM De politie doet onderzoek naar twee voorvallen in Wekerom. Bij beide incidenten waren drie mannen betrokken. Wijkagent Andries Boerendans doet op zijn Instagram account een oproep aan getuigen om zich te melden.

Het eerste voorval was zondag 6 december 2020 -tussen 06.15 en 06.30 uur- aan Het Hoevereind in Wekerom. Een bewoner werd wakker van geroezemoes en geritsel afkomstig vanuit de tuin van e´e´n van zijn buren, zo schrijft de wijkagent. ,,Hij belde direct zijn buurman, maar die bleek niet thuis te zijn”, aldus Boerendans. ,,Toen de melder vervolgens snel naar buiten ging, zag hij drie voor hem onbekende mannen met een fiets lopen, die later uit de schuur bleek te zijn weggenomen. Bij aanroepen vluchtten de mannen, die van schrik de fiets achterlieten. Een uitgebreide zoektocht van de politie leverde helaas niks meer op.”

Boerendans vervolgt: ,,Iets later, rond 07.30 uur, werden er door een andere melder drie mannen op De Ring in Wekerom gezien die tussen de aldaar geparkeerde voertuigen stonden. Men was mogelijk uit op de inhoud van een bedrijfsbus. Helaas werd op dat moment niet naar alarmnummer 112 gebeld, en zijn de personen later – zonder dat er wat werd weggenomen – vertrokken.”

De wijkagent zoekt getuigen en camerabeelden. ,,Heeft u gisteren vroeg in de morgen ook drie verdachte personen in Wekerom gezien? Heeft u hier camerabeelden van? Laat het ons weten! Wat we tot nu toe weten, is dat de personen capuchons droegen. Tot slot: als u iets verdachts ziet; bel dan naar 112”, zo besluit Andries Boerendans zijn bericht.

Informatie over dit incident kan doorgegeven worden op 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Camerabeelden kunnen worden geüpload via politie.nl. Vermeld daar dan het volgende kenmerk bij: PL0600 2020578040

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie