Afbeelding
Hans-Lukas Zuurman
Zevensprong

Peter de verbinder

6 december 2020 om 09:47 Opinie

BARNEVELD Peter van den Brink trad donderdagavond tot zijn eigen verrassing toe tot het leger der geridderden. De koninklijke onderscheiding, uitgereikt door zijn geweldige echtgenote Renée, is hem zeer gegund. 

Burgemeester Asje van Dijk noemde de verraste voorzitter van de hockeyclub in zijn toespraak een ‘verbinder’. En sloeg daarmee de spijker op z´n kop. Mensen als Peter zijn harder nodig dan ooit in een samenleving waarin de tegenstellingen alleen maar groter (lijken te) worden. Waarin mensen in auto´s rondrijden met stickers als ‘my life, my rules’. 

We leven in een wereld waarin zogenaamde wereldleiders andere meningen bij voorbaat wegzetten als ‘fake news’. Lekker makkelijk: dan hoef je niet meer te luisteren, dan hoef je je niet meer te verdiepen in de ander, dan kun je je gewoon samen met je eensgezinde vrienden ronddwalen in de fata morgana van je eigen gelijk. 

We leven in een wereld waarin we niet meer rustig wachten totdat alle feiten bekend zijn, omdat we veel te veel haast hebben om onze mening te geven. En dankzij sociale media heeft iedereen tegenwoordig ook een podium om ergens wat van te vinden. Prima om een (onderbouwde) mening te hebben, maar zullen we alsjeblieft ook een beetje blijven luisteren naar wat een ander te zeggen heeft? Laten we luisteren naar mensen als Peter, die mensen niet tegen elkaar uitspeelt, maar bij elkaar brengt.

Door Erik Roest

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie