Peter van den Brink, voorzitter van MHCB krijgt lintje.
Peter van den Brink, voorzitter van MHCB krijgt lintje. Bram van den Heuvel

Koninklijke onderscheiding voor ‘verbinder’ Peter van den Brink

4 december 2020 om 10:45 Maatschappelijk

BARNEVELD Peter van den Brink mag zich sinds donderdagavond Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen. De voorzitter van Mixed Hockey Club Barneveld (MCHB) kreeg de koninklijke onderscheiding in het clubgebouw opgespeld door zijn vrouw Renée. Burgemeester Asje van Dijk sprak lovende woorden en prees de 66-jarige Barnevelder vooral voor zijn rol als verbinder.

Peter van den Brink werd in het zonnetje gezet vanwege zijn maatschappelijke verdiensten. Zo is hij bij de MHCB bezig aan zijn tweede termijn als voorzitter,  is hij betrokken bij de Stichting G-Sport Barneveld, maakt hij deel uit van het Maatschappelijk Sportfonds Barneveld en fungeert hij al tien jaar als voorzitter van de Sociëteit Barneveld. 

Mensen die met hem samenwerken, roemen zijn kwaliteiten als verbinder. Ook staat hij te boek als betrokken, als oprecht en als iemand die andere vrijwilligers met zijn positieve insteek weet te enthousiasmeren. ,,Hij is kritisch, warm en invoelend’’, aldus Ellen Alders, directeur van Welzijn Barneveld. 

,,Eén ding is wel duidelijk. Peter zoekt naar verbinding’’, aldus burgemeester Asje van Dijk in zijn toespraak. ,,Want daar zit het werkwoord (ik herhaal: het wérkwoord) verbinden in. Een actieve handeling. Want verbinden zonder beweging leidt tot niets. Beweging leidt tot verbinding. En dat is wat Peter tot in de finesses verstaat. Hij komt in beweging en de verbinding komt tot stand. En het mooie van verbinden is, dat je aan elkaar bent vastgeklonken. Je hébt iets met elkaar. Je geeft over en weer iets van jezelf en samen zorg je voor iets nóg mooiers. Wie om zich heen kijkt, op dit hockeycomplex, weet dat Peter – uiteraard samen met ánderen, maar toch ook met zijn eigen inbreng – dingen voor elkaar heeft gekregen. Peter, namens de gemeente Barneveld wil ik je heel hartelijk dank zeggen voor alles wat je hebt gedaan voor de MHCB. Je hebt er op jouw gedreven manier leiding aan gegeven.’’ 

Peter van den Brink, voorzitter van MHCB krijgt lintje.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie