Afbeelding
Martin Bergsma
Van onze partner

‘Levertijden voor specifieke modellen van elektrische fietsen nemen toe’

30 november 2020 om 14:11 Verkeer en vervoer

BARNEVELD Barnevelders gaan massaal voor de elektrische fiets, merkt ook Theo van Beek, eigenaar van Vonk Tweewielers. ,,Vooral in deze coronatijd is de vraag enorm en gelden voor specifieke modellen zelfs langere levertijden.”

De elektrische fiets is populair in Barneveld. ,,Het gros van de kopers is 30-plus, die ook in het weekend een tochtje maken. Of ze kopen een fiets vanwege het woon-werkverkeer.” Aan scholieren verkoopt Van Beek ook meer e-bikes. ,,Voor jonge Barnevelders die in Amersfoort of Hoevelaken naar school gaan, is deze fiets ideaal. Een elektrische fiets gaat langer mee dan een trein- of busabonnement.” Volgens Van Beek is de levensduur van de gemiddelde fietsaccu zeven jaar en dan zijn de kosten er snel uit.

VEILIG Een e-bike geeft veel gemak, zegt hij. ,,Je kunt een stuk verder rijden dan met de gewone fiets, terwijl het veel minder inspanning vraagt”. Maar die snelheid kan ook voor gevaarlijke situaties zorgen. ,,Ze staan toch eerder bij je op de kruising dan je soms door hebt.” Vooral in het centrum adviseert de ondernemer om de trapondersteuning een tandje lager te zetten. ,,Dan ga je iets minder snel en kun je anticiperen op wat er voor je gebeurt. Ook raad ik een helm aan. Dat is in Duitsland al jaren verplicht. Met een spiegel zie je ook het verkeer van achteren aankomen. En doe je verlichting overdag aan. Dat doen ze bij de auto ook, dus waarom niet op de fiets.”

Veiligheid gaat voor alles en Van Beek adviseert de klant graag. Het is belangrijk dat iemand een fiets koopt die bij hem of haar past. ,,Veel mensen komen nu al naar de winkel, zodat ze in het voorjaar kunnen fietsen. Hierdoor kan het zijn dat er voor specifieke modellen langere levertijden gelden. Maar geen zorgen’’, zegt Van Beek, ,,we hebben een voorraadje aangelegd.”

Aangeboden door Vonk Tweewielers

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie