De twee donderdag in beslag genomen auto's.
De twee donderdag in beslag genomen auto's. Politie

Politie neemt auto’s in beslag in zaak prostitutie Voorthuizen

27 november 2020 om 16:26 Misdaad

VOORTHUIZEN De politie heeft vier auto’s in beslag genomen in een onderzoek naar mensenhandel en illegale prostitutie. Eerder werden al vijf personen aangehouden na een inval op dinsdag 1 september in een woning in Voorthuizen. De inbeslagname van de auto’s is onderdeel van een daaruit volgend financieel onderzoek, aldus de politie.

In eerste instantie werden twee personenauto’s - een Mercedes en Peugeot - in beslag genomen. Daarnaast bleek dat één van de verdachten gebruik maakte van twee voertuigen die op naam van een autobedrijf in Apeldoorn stonden. Deze auto’s werden gebruikt voor het plegen van misdrijven waarvan hij wordt verdacht. Donderdag zijn ook deze beide wagens in Apeldoorn in beslag genomen.

GEDWONGEN PROSTITUTIE De afdeling vreemdelingenpolitie, identificatie en mensenhandel van de politie Oost-Nederland ontving op 1 september een melding over mogelijke mensenhandel in Voorthuizen. 

Uit deze melding bleek dat vrouwen gedwongen werden om in de prostitutie te werken. Daarbij hadden ze niet meer de beschikking over hun legitimatiebewijs en werden ze mogelijk mishandeld.

AANHOUDINGEN Er werd direct een onderzoek gestart en dezelfde avond kon de politie al vier verdachten aanhouden. Dat zijn een 28-jarige man uit Beekbergen, een 28-jarige Hongaar, een 29-jarige man uit Apeldoorn en een 30-jarige vrouw uit Apeldoorn. 

Twee vrouwen in de woning in Voorthuizen werden direct in veiligheid gebracht. Niet veel later werd ook de vijfde verdachte opgepakt, een 23-jarige man uit Apeldoorn. 

BEDREIGD Alle vijf de verdachten zitten vast. Uit de verklaringen van beide slachtoffers bleek volgens de politie dat ze ernstig bedreigd werden en onder dwang seksuele handelingen moesten verrichten. Het geld dat ze verdienden, moesten ze direct afstaan.

MELDEN De politie vraagt iedereen die signalen herkent van uitbuiting of mensenhandel om dat direct te melden. Ook slachtoffers kunnen contact opnemen. Dit kan volledig anoniem via 0800-7000 of via het algemene nummer 0900-8844. ,,Er wordt dan direct actie ondernomen’’, belooft de politie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie