PREMIUM ARTIKEL

Proef met eten uit regio Barneveld leidt tot ‘bijzondere ontdekkingen’

Maatschappelijk
Foto: Eten van de Streek
29 nov 2020, 20:11
Afbeelding
BARNEVELD

Precies 113 inwoners van Barneveld en omstreken namen veertig dagen lang deel aan de zogenoemde ‘40 dagen-challenge’: alleen streekproducten uit de regio eten. Volgens bestuurslid Marcel Wijnen van het project ‘Eerlijk Eten uit de Streek’ is de proef een succes geworden. Hij deed er zelf ook aan mee. ,,Ik ontdekte eten waarvan ik niet wist dat ik het lekker vond.”

Vanuit zijn jeugd meende Wijnen, in het dagelijks leven directievoorzitter van Rabobank Gelderse Vallei, bijvoorbeeld geen karnemelk te lusten. Daar kwam tijdens de veertig dagen duidelijk verandering in. ,,In de pakketten die we elke zaterdag ophaalden, zat onder meer verse karnemelk. Nu had ik dit sinds mijn jeugd niet meer op, omdat ik dacht ..

Deel dit artikel via:









advertentie