Gijs Henken van Van Ginkel Keukens in Barneveld.
Gijs Henken van Van Ginkel Keukens in Barneveld. Nanette de Jong Fotografie
De specialist

Een kijkje in de keukens van Gijs Henken

23 november 2020 om 08:34 Zakelijk

BARNEVELD Specialist Gijs Henken van Van Ginkel Keukens in Barneveld is al meer dan 31 jaar keukenmonteur. Vandaag deelt hij handige tips en vertelt hij hoe hij honderden keukens heeft geplaatst.

Voordat wij aan de slag gaan is er al veel werk verzet. Mijn collega’s in de showroom hebben een ontwerp gemaakt, de keuken ingemeten op locatie en alle onderdelen besteld. Samen met een collega mag ik het project voltooien. Keer op keer een mooie klus.

TWEE DAGEN WERK Een gemiddelde keuken is doorgaans binnen twee dagen geplaatst. We werken altijd in tweetallen, zodat we elkaar kunnen helpen. Dat is alleen al handig vanwege het tilwerk. Een aanrechtblad kan maar zo honderd kilo wegen en een oven vijftig kilo.

VLOER AFDEKKEN Blijft de vloer liggen? Dan is het belangrijk om die goed af te dekken met karton of stucloper. Dan weten we zeker dat de vloer geen schade oploopt tijdens de werkzaamheden.

OUDE KEUKEN DEMONTEREN Als de oude keuken er nog staat, regelen wij de demontage. Alle onderdelen worden netjes verwijderd en naar buiten gebracht, zodat ze eventueel nog kunnen worden doorverkocht door de eigenaar. Soms belandt de oude keuken na demontage rechtstreeks in de container.

RUIMTE CREËREN Als alle voorbereidingen zijn getroffen controleren we het leidingwerk en brengen we alle onderdelen van de nieuwe keuken naar binnen. U helpt ons door vooraf ruimte te creëren in keuken en woonkamer.

UITPAKKEN Nadat alle onderdelen zijn uitgepakt beginnen we met plaatsen. We verwijderen de fronten en lades en stellen alle kasten waterpas. De keuken krijgt al snel vorm, ik ben altijd blij als het lukt om het blad voor koffietijd te plaatsen.

AFWERKING Kasten plaatsen is voor ons als monteurs het makkelijkst om te doen. Ook leuk: je ziet snel resultaat. De kwaliteit van een keuken schuilt echter ook voor een groot deel in de afwerking. Bij Van Ginkel Keukens besteden we daar erg veel aandacht aan. Zitten de kapjes bijvoorbeeld netjes op de scharnieren en is de keuken netjes afgekit? Als monteur gaan we pas naar huis als de klant helemaal tevreden is. De officiële oplevering blijft altijd een leuk moment.

AFZUIGKAP Na 31 jaar plaats ik nog steeds met veel plezier keukens. Het werk is afwisselend en je komt dagelijks bij leuke mensen. In vergelijking met mijn beginjaren zijn de keukens groter en luxer geworden, mensen hebben meer geld over voor een mooie keuken. De grootste verandering is de afzuigkap die steeds vaker in de kookplaat is verwerkt. Een mooie vernieuwing!

Aangeboden door Van Ginkel Keukens

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie