Opening bibliotheek Voorthuizen
Opening bibliotheek Voorthuizen Bram van den Heuvel

Bibliotheek Voorthuizen geopend in De Eng

20 november 2020 om 10:43 Maatschappelijk

VOORTHUIZEN Een groot feest zat er niet in, vanwege de coronamaatregelen. Toch waren er veel blij gezichten te zien bij de opening van de nieuwe bibliotheek in Voorthuizen. Donderdagmiddag gingen de deuren van het nieuwe filiaal in Ontmoetingscentrum De Eng open.

Bijna een maand lang konden Voorthuizenaren geen boeken lenen in hun eigen dorp. De vestiging in zorgcentrum Nieuw Avondrust was vrijdag 23 oktober voor het laatst open, waarna de verhuizing startte. Deze nam iets meer tijd in beslag dan verwacht, maar donderdag konden de kinderen en volwassenen dan hun hart ophalen in het nieuwe filiaal.

KINDERBOEKEN De bibliotheek wil zich hier de komende tijd iets meer richten op de kinderenboeken. Met name de collectie voor kinderen van vier tot zes jaar en van twaalf tot achttien jaar is uitgebreid. Kinderen in de basisschool-leeftijd kunnen voor het grootste deel op hun eigen school terecht. Wel kunnen boeken voor kinderen tussen de zeven en elf jaar wel in de nieuwe bibliotheek reserveren, zodat deze binnen enkele dagen vanuit Kootwijkerbroek of Barneveld kunnen worden geleverd in Voorthuizen.

GRATIS LID Om de opening extra onder de aandacht te brengen, is de bibliotheek een actie gestart met een aantal winkels in het dorp. Zo kunnen volwassenen kortingsbonnen voor jaarabonnementen krijgen bij de Albert Heijn en Bruna. Kinderen tot en met 17 jaar kunnen gratis lid worden van de bieb. Leden hebben gratis beschikking over de collectie van Kootwijkerbroek, Barneveld en eventueel zelfs de provincie Gelderland. Tevens zijn er tijdschriften en informatieve boeken te leen bij de bibliotheek in Voorthuizen.

Binnenkort zal de bibliotheek ook af en toe activiteiten gaan organiseren in De Eng, in samenwerking met lokale partijen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie