Afbeelding
AberMedia

Grote groep jongeren zorgt voor onrust in Barneveld

17 november 2020 om 06:24 Overig

BARNEVELD Het was maandagavond lange tijd onrustig rond de tunnel bij De Meerwaarde aan de Rietberglaan in Barneveld. Een groep van zo’n 40 tot 50 jongeren hield zich daar op. Toen de politie en boa’s arriveerden naar aanleiding van een tip van getuigen, ging de groep uiteen en verplaatsten de jongeren zich naar bedrijventerrein De Valk. 

Getuigen zagen maandagavond rond 21.15 uur dat er rond de tunnel bij De Meerwaarde opstootjes waren met een grote groep jongeren. De politie werd ingelicht, maar toen agenten en boa’s arriveerden, ging de groep uiteen en reden ze op meerdere plaatsen in de buurt rond. Toen een groep jongeren met auto’s heen en weer begon te rijden besloot de politie in te grijpen. 

BEKEURING Op de Voltastraat op bedrijventerrein De Valk werd de bestuurder van een brommobiel staande gehouden. Hij kreeg proces-verbaal voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs. Kort daarna reed een tweede brommobiel de Voltastraat, in maar de passagier stond in een geopende deur terwijl het voertuig reed. Ook deze bestuurder werd staande gehouden. Er werd proces-verbaal opgemaakt voor het rijden met ondeugdelijke verlichting en de passagier heeft een bekeuring gekregen voor het uit de auto hangen tijdens het rijden.

ONRUSTIG Het is de laatste regelmatig onrustig in verschillende delen van Barneveld. In de nacht van zaterdag op zondag moest de politie en handhaving ook al optreden bij een vechtpartij in het centrum van Barneveld ter hoogte van het Raadhuisplein.

Afbeelding
Afbeelding
Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie