Tineke van Middendorp.
Tineke van Middendorp. MooiMerk
De specialist

Drie redenen om naar de pedicure te gaan

9 november 2020 om 08:17 Zakelijk

BARNEVELD Als medisch pedicure bij Salon Uniek helpt Tineke van Middendorp patiënten met allerlei klachten: mensen van alle leeftijden die zomers met verzorgde voeten in hun teenslippers willen flaneren, bouwvakkers die veel te lang met een pijnlijke likdoorn rondlopen, voetballers die eerst een blauwe teen hadden en vervolgens last blijven houden van hun nagel, ouderen die zelf niet meer bij hun voeten kunnen door bijvoorbeeld een heupoperatie, maar ook diabetes- en zelfs kankerpatiënten. Tineke vertelt meer over de redenen voor een bezoek aan de pedicure én de oplossingen die zij met haar collega’s biedt.

Pijn door kloven, likdoorns, ingroeiende nagels en schimmelnagels
Dit is het bekendste gedeelte van ons werk. Het wegsnijden van het eelt en frezen van gevoelige kloven is pijnloos en geeft in combinatie met een verzorgende crème heel veel opluchting. Een likdoorn is eelt dat door druk in een schoen naar binnen groeit.
Ook een likdoorn is pijnloos en in korte tijd te verwijderen. Ingroeiende nagels zijn erg gevoelig; in onze salon hebben we verschillende methodes om deze te behandelen. Schimmelnagels en kalknagels kunnen we dunner en mooier maken, waarna we vervolgens diverse zalven en oliën adviseren voor de nabehandeling.

Blote voeten weer
Zodra de slippers weer verschijnen, lopen onze agenda’s vol met klanten die hun blote voeten mooi en verzorgd voor de dag willen laten komen. De combinatie van eelt verwijderen en vervolgens - bij de dames -een mooie kleur Shellac (gelnagellak) is zeer populair; je voeten zien er weken lang keurig uit. Een extra optie die hierbij soms nodig kan zijn, is een nagelreparatie. Dit doen wij met Gelacy: Een dikke gel die de missende stukjes nagel opvult en er weer een geheel van maakt. Twee minuutjes onder de lamp en je nagel is weer als nieuw.

Voetklachten door diabetes, reuma of kanker
Ik ben sinds vijf jaar gespecialiseerd als medisch pedicure en behandel regelmatig diabetische, reumatische en oncologische voeten. Deze aandoeningen en ziektes gaan vaak gepaard met voetklachten. Diabetespatiënten met een doorverwijzing van een podotherapeut, krijgen vergoedingen vanuit de basisverzekering.
Daarnaast zijn er soms vergoedingen vanuit een aanvullende verzekering; dit dient een klant zelf na te gaan bij de zorgverzekeraar.

Hecht team
Met mijn collega’s Blanche en Angelique vorm ik een hecht team, waarin we regelmatig met ‘elkaars’ klanten werken en dus veel overleggen.
Blanche en ik voeren dezelfde bovenstaande behandelingen uit, waarbij de klanten met een medische achtergrond in eerste instantie bij mij terecht komen.

Naast pedicure is Blanche gespecialiseerd in Shellac en zeer bedreven in de nagelreparaties met Gelacy. Ook Angelique is gespecialiseerd in Shellac; aankomend voorjaar zal zij ons team komen versterken als pedicure. Onze verschillende specialisaties verbreden de behandelmogelijkheden, waardoor je bij ons voor zowel medische als cosmetische oplossingen terecht kunt.

Aangeboden door Salon Uniek

Blanche van Werven - van Galen
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie