Afbeelding
Aber Media

Auto crasht in Kootwijk na achtervolging politie

7 november 2020 om 23:18 Ongeval

KOOTWIJK Op de Heetweg in Kootwijk is zaterdagavond een Volkswagen Golf GTI gecrasht na een achtervolging door de politie. 

De achtervolging begon rond 20.00 uur op de A1 ter hoogte van kruispunt Hoevelaken. De Golf haalde hier met hoge snelheid een onopvallende auto van de verkeerspolitie in. De politie zette de auto vervolgens op de A1 ter hoogte van station Hoevelaken langs de kant om te controleren. 

Op het moment dat de agenten uitstapten, gaf de bestuurder van de Golf vol gas en ging er met hoge snelheid via de vluchtstrook vandoor. Tijdens de achtervolging werden snelheden van 190 km/uur met een piek van 260 km/uur behaald. 

De twee inzittenden van de Volkswagen verlieten vervolgens bij afslag Stroe de A1 en reden met hoge snelheid via de N310 in de richting van Harskamp om vervolgens de Heetweg op te rijden. Ter hoogte van de kruising met de onverharde Noorderheideweg bij Kootwijk verloor de bestuurder van de Golf de controle over zijn voertuig en crashte. 

AANHOUDING De twee inzittenden sprongen uit de auto waarbij één man het bos in vluchtte, terwijl de andere man via een tuin van een woning wist te ontkomen. Na een grote zoektocht met meerdere eenheden van de politie en ondersteuning van een politiehelikopter, een boswachter en BOA’s, is één van de verdachten aangehouden. 

Een doorzoeking van de auto leverde voor zover bekend niets op. De wagen is in beslag genomen voor nader onderzoek. ,,We wilden de bestuurder controleren in verband met de snelheid. Waarom de inzittenden er vervolgens vandoor gingen, weten we ook niet”, aldus één van de agenten die de auto op de A1 wilde controleren.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie