Wouter Bouw en Bianca van Aggelen.
Wouter Bouw en Bianca van Aggelen. Pauw Media
Verhuisverhalen

‘Heel veel lof voor de buren’

6 november 2020 om 11:04 Wonen Verhuisverhalen

BARNEVELD Wouter Bouw (45) bracht zijn hele jeugd door in de wijk pal achter de Thorbeckelaan in Barneveld. Toen een vrijstaande woning op een perceel van 826m² aan de geliefde ‘goudkust’ lange tijd te koop stond, nam hij toch maar eens contact op met Westeneng jr.

Linda van Maanen

Wouter vormt samen met Bianca (41), Joan, Luca én Lara een gezellig samengesteld gezin. Ze woonden naar hun zin in een mooie hoekwoning op De Burgt en hadden zelfs nèt hun hele woning opgeknapt. ,,We wilden toch wel graag samen eens iets anders en zouden wel kijken wat er op ons pad kwam. De eisen waaraan ons toekomstige huis zou moeten voldoen, waren vooral ruimte voor een kantoor én grotere slaapkamers voor de kinderen. Dit huis aan de Thorbeckelaan stond al zo’n drie jaar in de verkoop. Ik ken de buurt dus goed en bedacht toen om er toch maar eens achteraan aan te gaan. Ik belde de makelaar en ben vervolgens in m’n eentje gaan kijken”, lacht hij. Toen Wouter thuiskwam, vertelde hij Bianca en de kinderen enthousiast over het huis. Als eigen ondernemer in projectbegeleiding van kantoren zag hij gelijk dat het gedateerde huis enorm veel potentie had. Ze deden een bod en het kwam snel rond. In augustus 2019 kregen ze - vervroegd - de sleutel van hun droomhuis. Vanaf dat moment zijn ze haast continue bezig met opknappen van het huis uit 1970.

PITTIGE MAANDEN ,,Het was soms best afzien hoor, want ja we woonden praktisch boven, terwijl we middenin een verbouwing zaten. De hele voor- en achterkant van het huis lagen eruit, met een wind van jewelste. Ik kookte wekenlang op twee pitjes. Zo vierden we kerst met z’n vijfjes beneden op slechts 15m². Dan heb je ook nog maandenlang bouwvakkers in je huis, die om 7.30 uur weer voor je deur staan. En toen kwam die corona-periode er bovenop, dus waren de kinderen hele dagen aan huis. Maar het is echt heel goed gegaan. Zeker ook voor Joan, Luca en Lara alle complimenten”, vertelt Bianca die de administratie voor het bedrijf van Wouter verzorgt.

EEN DRAAGMUUR GEBLEVEN In al die maanden is het huis van top tot teen onder handen genomen, zonder dat er ook maar een architect aan te pas is gekomen. Helaas lag de verbouwing een maand of vier maanden stil; vergunningen werden later afgegeven wegens corona-perikelen bij de gemeente. ,,Wat wij hebben gedaan? Echt álles! Alle elektra, vloeren, wanden, het hele dak, nieuwe dakpannen, alle ramen en kozijnen vervangen, muren en toilet verplaatst, nieuwe deuren gemaakt, van twee badkamers één hele grote gemaakt, een eigen kantoor gecreëerd, aan de voor- én achterkant circa 40m² aangebouwd, alle plafonds boven verhoogd, vloer-, dak- en spouwmuurisolatie aangebracht, dubbelglas gezet, (hotel)airco geïnstalleerd, een nieuwe woonkeuken, de hele voortuin en noem maar op. Eigenlijk is één draagmuur blijven staan, dat is het wel”, lacht het stel. De forse bouw trok, en nog steeds, veel bekijks. ,,Vooral veel oudere mensen maken een wandelingetje langs ons huis, staan even stil en zeggen dan: ‘Wow, wat is het mooi. Dat is onze droom zo’n huis’. Buurtgenoten reageren ook allemaal heel leuk en niemand heeft gelukkig bezwaar gemaakt tegen de hele metamorfose. De vorige bewoners waren niet zo vaak thuis en het stond natuurlijk lange tijd te koop. Het is nu weer levendig, er gebeurt weer iets. Sowieso zie je deze straat wat verjongen. Meer stellen van rond de 40-50 jaar kopen hier een huis en gaan flink aan de slag. Het is natuurlijk een mooi stukje Barneveld hier. Ja, wij zijn heel blij mee met dit huis voor ons gezin en zijn er ook best ‘n beetje trots op”, zeggen Wouter en Bianca.

De favoriete plek van het stel is - zonder enige twijfel - de sfeervolle woonkeuken. ,,We zitten hier heel vaak rondom het kookeiland. We moesten ook wel, want we hadden in het begin niet eens een zitbank. Het is een heerlijk plekje, dan ben ik aan het koken en zitten de kinderen op hun IPad of huiswerk te doen.”

DIE VERANDA KOMT WEL Buiten is ook zo goed als klaar. ,,Die enorm grote haag is eruit, de poort is klaar en de bestrating is gereed. Alleen de achtertuin moeten we nog aanpakken. Daar komt nog wel een keer een veranda, maar geen haast. Ook voor de buurt vinden we het wel even goed zo. Al meer dan ruim een jaar vindt onze verbouwing dichtbij onze buurtgenoten plaats. Wij hebben dan ook echt veel lof voor ze”, spreken Wouter en Bianca vol dankbaarheid uit.

Aangeboden door Westeneng Makelaardij

De woning aan de Thorbeckelaan heeft een metamorfose ondergaan.
Er is veel geklust in huis.
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie