Afbeelding
Epa/morry Gash / Pool

Barneveld (Wisconsin) gaat voor Biden

4 november 2020 om 08:15 Politiek

BARNEVELD (USA) Het bestuurlijk gebied in de Verenigde Staten waar de plaats Barneveld ligt, genaamd Iowa County in de staat Wisconsin, heeft dinsdag in meerderheid gekozen voor de voormalige vice-president Joe Biden.

Met 95 procent van de stemmen geteld, staat de Democraat Biden in het Amerikaanse Barneveld op winst: 56 procent ging voor hem, wat gelijk staat aan ruim 7800 stemmen. Zittend president en Republikein Donald Trump krijgt vooralsnog 42,2 procent van de inwoners van Iowa County achter zich (5.900 stemmen). De afgelopen presidentsverkiezingen kleurde deze county telkens blauw (democratisch). De laatste keer dat een Republikein hier een meerderheid van de kiezers achter zich kreeg, was in 1984 met Ronald Reagan.

Woensdagochtend was nog niet duidelijk wie van de twee presidentskandidaten de kiesmannen van Wisconsin achter zich krijgt, een van de belangrijkste swingstaten in Amerika. Barneveld ligt in het zuiden van deze staat, dat weer in het noorden van Amerika gelegen is. De grootste stad in de buurt van Barneveld is Madison, de hoofdstad van Wisconsin. In 2010 telde het dorp zo’n 1.200 inwoners.

Het district Oneida County in de staat New York, waar een nog kleiner dorpje met de naam Barneveld gelegen is, stemde ondertussen in meerderheid op Trump. Hier was woensdagochtend 83 procent van de stemmen geteld en de republikein kreeg hiervan 61,8 procent. Biden bleef steken op 36,3 procent. In Barneveld (New York) woonden in 2010 284 mensen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie