Afbeelding
Woningstichting Barneveld

Huurdersvereniging en Woningstichting gaan intensiever samenwerken

3 november 2020 om 12:53 Maatschappelijk

BARNEVELD Huurdersvereniging Barneveld (HvB) en Woningstichting Barneveld (WsB) gaan de komende tijd intensiever samenwerken in het algemeen belang van de huurders van sociale woningen in de gemeente Barneveld.

Dat hebben beide partijen afgesproken in een overeenkomst. Zo praat en denkt de huurdersvereniging nu ook mee over de prestatieafspraken die de woningstichting jaarlijks maakt met de gemeente Barneveld, maar is er ook contact onderling over onder meer renovatieplannen en huurverhogingen.

Die intensievere samenwerking is volgens HvB en WsB nodig op basis van de woningwet, maar volgens beide partijen ook wenselijk in het belang van de huurders. ,,Door onze kennis en ervaring te combineren, kunnen we betere keuzes maken voor onze huurders, op het gebied van wonen en een goede woonomgeving'', aldus Gerdien van der Ent, manager wonen bij de woningstichting. Secretaris Linda van Schoonhoven van de huurdersvereniging: ,,We werken samen vanuit gelijkwaardigheid. Dat betekent dat we in gesprek gaan en elkaar actief betrekken in onze plannen waar het de huurdersbelangen raakt.''

Op de foto van links naar rechts Linda van Schoonhoven (secretaris HvB), Gerdien van der Ent (manager Wonen WsB), Liesbeth van Beek (interim-bestuurder WsB), Corrie Burink (penningmeester HvB) en Ronald Camstra (directeur-bestuurder WsB).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie