Afbeelding
Huisartsen Eemland

Nu ook online huisarts-consult voor kinderen in Barneveld

3 november 2020 om 10:53 Zorg

BARNEVELD Ook Barneveldse kinderen vanaf zes maanden en jongeren kunnen vanaf dinsdag een volledig online consult bij de huisarts krijgen. Deze dienstverlening van de Huisartsen Eemland (Amersfoort, Barneveld en omstreken) startte in maart voor volwassenen en is nu dus uitgebreid.

In Barneveld maken de huisartsenpost en de dagpraktijk De Burgt sinds maart naar tevredenheid gebruik met de online dienst Spreekuur.nl. Er is grote behoefte aan snel contact met de huisarts voor niet-spoedeisende klachten voor kinderen en jongeren, aldus medisch directeur Dianne Jaspers van Huisartsen Eemland, tot voor kort huisarts in Barneveld. ,,De wachttijden bij de huisarts zijn, zeker in deze tijden van corona lang”, zegt zij. ,,Met de nieuwe dienstverlening creëren we mogelijkheden voor kinderen alleen en ouders met jonge kinderen om snel een volledig online consult af te nemen bij een huisarts.”

Voor klachten als koorts, huidklachten, kneuzingen, wonden en brandwonden kunnen kinderen vanaf zes maanden dus online terecht, via het Spreekuur-platform. In de avonden en de weekenden kan dit alleen als het om spoedgevallen gaat. Er wordt nog gewerkt aan de mogelijkheid om ook online consults te kunnen realiseren voor bijvoorbeeld oorpijn, keelpijn, hoesten, oogklachten en insectenbeten.

Nadat ze een Spreekuur-account hebben aangemaakt, kunnen ouders (of het kind zelf, als het zestien jaar of ouder is) zelf het consult voorbereiden, door het beantwoorden van vragen en door een foto of video toe te voegen. Via een digitaal systeem nemen de huisartsen deze informatie tot zich en kunnen het consult vervolgens snel afhandelen via een chat of videobellen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie