Het terrein van voormalig autobedrijf Geven aan de Baron van Nagellstraat in Voorthuizen.
Het terrein van voormalig autobedrijf Geven aan de Baron van Nagellstraat in Voorthuizen. Jannes Bijlsma

Overleg over bezwaren tegen nieuw woon-werkcomplex bij Voorthuizen

2 november 2020 om 11:38 Nieuwbouw

VOORTHUIZEN Omwonenden van het nieuw aan te leggen complex van bedrijfsruimten en appartementen aan de Baron van Nagellstraat aan de rand van Voorthuizen zien het plan vooralsnog niet zitten. De gemeente Barneveld had hiervoor deze maand een bestemmingsplan willen vaststellen, maar treedt nu eerst met de omwonenden in overleg om te bezien of hun bezwaren kunnen worden opgelost.

Het gaat om een plan voor een complex van drie panden met daarin in totaal vijf bedrijfsruimen en daarboven tien appartementen, op het terrein van een voormalig autobedrijf bij de entree van Voorthuizen. Raadsleden van de commissie Grondgebied zagen afgelopen week dat er nog te veel licht zat tussen omwonenden en de inhoud van het plan. De eigenaar van de naastgelegen Hubo Bouwmarkt, maakte zich verder zorgen over de kortere afstand tussen de bebouwing van minder dan de wettelijk vastgestelde tien meter. ,,De gemeente stelt wel heel gemakkelijk dat het met de geluidshinder wel mee zal vallen”, aldus vertegenwoordiger Kleijer. 

SNELHEID Advocaat Tjeerd Grünbauer vertegenwoordigde een bewoner van de Verbindingsweg, en stelde dat er drie ‘woontorens’ tegenover zijn perceel zouden worden gebouwd. ,,Dat lijkt mij geen zorgvuldige ruimtelijke ordening.” Ook lagen er bezwaren met betrekking tot parkeren, lichtoverlast en de plaatsing van de afvalcontainer. De bewoner probeert zelf al enkele jaren een woning op zijn perceel te bouwen. Grünbauer stelde dat hij daarbij aan allerlei voorwaarden moet voldoen. ,,Dat contrasteert wel met de verrassende snelheid waarmee de tegenoverliggende locatie wordt bestemd en met het gemak waarmee planologische bezwaren worden weggewuifd.”

OMGEKEERDE WERELD Beide insprekers vonden dat de projectontwikkelaar (Wilbrink uit Woudenberg) onvoldoende overleg in het voortraject met hun cliënten had gepleegd. De gemeente stelde in een reactie op Grünbauers zienswijze dat hij ook zelf contact met de ontwikkelaar had kunnen opnemen over het voorliggende plan. ,,Dat is de omgekeerde wereld en deze reactie grenst aan het onfatsoenlijke”, sprak de raadsman. Kleijer voegde toe: ,,Als wij probeerden contact te leggen, dan gaf de ontwikkelaar niet thuis. Er zijn enkele gesprekken geweest, maar daarin werd vooral om elkaar heen gedraaid.”

NATRAJECT Verschillende commissieleden vonden dat het bestemmingsplan niet kan worden vastgesteld voordat er overleg heeft plaatsgevonden tussen de verschillende partijen. Wethouder Bennie Wijnne ging hiermee akkoord. ,,De insprekers geven aan dat hun bezwaren oplosbaar zijn. Nieuw overleg zou een hoop gedoe in het natraject kunnen voorkomen.” Bekeken wordt nu wanneer de gemeenteraad alsnog over het bestemmingsplan zal beslissen.

Jannes Bijlsma

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie