Bert van de Beerecamp (rechts) met zijn zoon Niels.
Bert van de Beerecamp (rechts) met zijn zoon Niels. Pauw Media

Handvol koninklijke onderscheidingen bij Brandweer Voorthuizen

31 oktober 2020 om 10:10 Mensen

VOORTHUIZEN Burgemeester Asje van Dijk heeft vrijdagavond vijf leden van de Brandweer Voorthuizen koninklijk onderscheiden. Eén van hen, de 55-jarige hoofdbrandwacht Bert van de Beerecamp, nam tevens afscheid van de Voorthuizense spuitgasten, waar hij vanaf 2 september 1991 ruim 29 jaar bij in dienst was. Zijn zoon Niels (links), ook brandweerman, speldde hem het lintje op. 

Naast de vertrekkende Beerecamp werden in de brandweerkazerne aan de Wheemstraat in Voorthuizen ook Arie van Lagen, Gerben van de Bor, Gert van de Hoek en Hans van de Kamp onderscheiden voor hun verdiensten bij de plaatselijke brandweer.

De 56-jarige Arie van Lagen begon zijn carrière bij de brandweer in Voorthuizen op 1 juni 1992. De gedecoreerde hoofdbrandwacht heeft er dus inmiddels meer dan 28 jaar trouwe dienst opzitten.

Gerben van de Bor, Gert van de Hoek en Hans van de Kamp hebben naast hun decoratie twee dingen gemeen. Deze hoofdbrandwachten begonnen allen op dezelfde dag, namelijk 8 juni 1996, en hebben er dus alle drie ruim 24 dienstjaren opzitten.

In verband met de coronabepalingen voor groepsgrootte werden de vijf hoofdbrandweermannen niet tegelijk, maar na elkaar gedecoreerd. De lintjes werden opgespeld door hun echtgenotes, behalve bij vrijgezel Gerben van de Bor. Zijn moeder nam de honneurs waar.

Arie van Lagen met zijn vrouw.
Gerben van de Bor met zijn moeder.
Gert van de Hoek met zijn vrouw.
Hans van de Kamp  met zijn vrouw.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie