Afbeelding
Pauw Media

Eerste winst voor Barneveldse hockeyers

12 oktober 2020 om 11:38 Hockey

BARNEVELD Op een leeg sportpark Oosterbos wonnen de hockeyers van Barneveld zondag hun eerste wedstrijd van het seizoen van het nog puntloze Eelde.

Deze ploeg maakte het Barneveld niet eenvoudig, het eindigde in een uiterst spannende slotfase. Het was gisteren de eerste thuiswedstrijd zonder toeschouwers. De belangen waren dermate hoog dat Barneveld wel voluit moest gaan. De hockeyers van MHCB domineerden met zoveel meer kansen en maar liefst acht strafcorners. ,,We hadden het onszelf veel makkelijker kunnen maken door meer kansen of corners te benutten’’, reageerde MHCB-aanvoerder Guus Baggerman van Houweninge. Nota bene de verdediger zorgde voor de beslissende en verlossende treffer. Barneveld moest het stellen zonder de geblesseerde aanvaller Marijn Dekker. In de twaalfde minuut scoorde invaller Robert Boereboom op fraaie wijze de 1-0 en terwijl zijn ploeg probeerde de marge te vergroten, scoorde Eelde een kwartier later de 1-1. Het was wederom Robert Boereboom die Barneveld vijf minuten voor rust op een 2-1 voorsprong zette. Diego de Ridder scoorde als enige in de tweede helft uit een strafcorner en met de 3-1 voorsprong leek Barneveld op rozen te zitten. Niets was minder waar, want Eelde kwam verrassend terug tot 3-3.

AANVOERDER Barneveld leek even de wedstrijd uit handen te geven maar aanvoerder Guus Baggerman van Houweninge wist tien minuten voor het eindsignaal de 4-3 aan te tekenen. De spanning was om te snijden maar de Barnevelders gaven het niet meer uit handen. In de stand stijgt Barneveld van de 11e naar de 9e plaats. ,,Ik vind dat we over het veldspel zeer tevreden kunnen zijn. Er werd met de nodige bezieling en een enorme inzet maar ook met veel lef gespeeld. Dit is een enorme opsteker en belangrijk voor het moraal, zeker omdat we nog belangrijke wedstrijden tegen naaste concurrenten voor de boeg hebben. Dan kunnen we ons alleen niet veroorloven om zoveel kansen onbenut te laten’’, aldus coach Robert van Lemel.