Team A1 van links naar rechts: Wichert Palm, Rinie Druijff en André van Reenen.
Team A1 van links naar rechts: Wichert Palm, Rinie Druijff en André van Reenen. Dirk van Huigenbos

Harskamp en Stroe winnen tafeltennistitels

9 oktober 2020 om 12:16 Tafeltennis

REGIO Met de nodige vertraging is donderdag het regionaal kampioenschap tafeltennis afgerond. Harskamp en Stroe wonnen de titels.

Jaarlijks spelen de tafeltennisverenigingen TTV Barneveld, TTV Smash (Harskamp), TTV Sorry (Stroe) en TTC De Belleman (Zwartebroek) een onderling toernooi. Dit jubileumseizoen werd in maart wegens corona abrupt stilgelegd, maar het kon in de afgelopen maand toch nog afgerond worden. Dubbelwedstrijden werden er niet gespeeld.

Dit toernooi beleefde dit seizoen zijn dertigjarig jubileum. Er wordt jaarlijks van september tot en met april in twee poules gespeeld om de wisselbeker. In de A-poule moest door elk team in de afgelopen maand nog twee wedstrijden gespeeld worden en in de B-poule nog één.

Afgelopen woensdag speelde Barneveld B1 tegen Stroe B1. Tussen deze twee teams ging de strijd om de wisselbeker in de B-poule. Stroe stond er goed voor: deze ploeg hoefde nog maar één punt te halen. De spanning was er snel af, want de eerste wedstrijd werd door Stroe gewonnen. Uiteindelijk won Stroe met 6-3, zodat zij overtuigend winnaar werden. Gerrit Bosch, Hilda van Huigenbos en Marco van Middendorp mochten voor het tweede jaar op rij de wisselbeker in ontvangst nemen. In de A-poule speelde afgelopen donderdagavond Harskamp A1 tegen Zwartebroek A1. Harskamp wist al dat zij de winnaar in deze poule waren, maar voor Zwartebroek was het nog mogelijk om de tweede plaats te halen. Zij moesten dan wel winnen en dat lukte helaas niet. Zij verloren deze wedstrijd met 3-6. André van Reenen, Rinie Druijff en Wichert Palm kregen de wisselbeker. De laatste keer dat deze naar Harskamp ging, was in 2012. Ook dit team ontving natuurlijk een beker. Normaal gesproken wordt het seizoen afgesloten met de prijsuitreiking en een dubbeltoernooi, maar dat was dit keer niet mogelijk. De 31e versie van het regionale kampioenschap gaat half oktober weer van start met twaalf teams.

Team B1 van links naar rechts: Gerrit Bosch, Marco van Middendorp en Hilda van Huigenbos.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie