Gerrit van Horssen en Alette Jansma trouwen op 4 juni.
Gerrit van Horssen en Alette Jansma trouwen op 4 juni. Erik van 't Land

Passessie in Voorthuizen na aanzoek op 4835 meter hoogte

8 oktober 2020 om 13:53 Mensen

VOORTHUIZEN Compleet verrast is Gerrit van Horssen als zijn vriendin Alette Jansma hem vertelt over de fotoshoot als bruidegom in spé. Vandaag past de Barnevelder ter inspiratie mooie trouwkostuums bij Bossenbroek Man in Voorthuizen.

Alette had het verzoek om mee te dingen naar de professionele fotoshoot in trouwkleding ingestuurd en loting bepaalde dat ‘haar’ Gerrit uiteindelijk voor de camera terecht kwam. Aan tafel bij Bossenbroek Man in Voorthuizen vertelt Gerrit met een brede lach op zijn gezicht dat hij een week geleden tijdens hun vakantie op het juiste moment zat te wachten om zijn Alette te vragen om zijn echtgenote te worden. ,,Best spannend. We waren op vakantie in de Franse Alpen en ik had de ring meegenomen. Elke dag keek ik rond naar een goede locatie waar niet al al te veel mensen waren.” Dat werd uiteindelijk de Mont Blanc waar Gerrit op 4835 meter na een tochtje met de lift op zijn knieën ging en Alette het aanzoek deed. ,,Bij -19 graden”, lacht Alette die trots de foto laat zien van het moment suprême op 26 september. ,,Een stel meiden op het platform maakte de foto.” De bruiloft staat gepland op 4 juni.

ZENUWACHTIG ,,En gisteravond vertelde ik Gerrit als verrassing over de gewonnen fotoshoot.” Een mooie afsluiting van hun vakantie. ,,Ik dacht eerst dat ik een parachutesprong zou krijgen.” Best een beetje zenuwachtig voor wat hem te wachten staat, stelt Evert-Jan van Elten van Bossenbroek Man de aanstaande bruidegom al snel op zijn gemak. ,,Ik laat me verrassen”, reageert Gerrit op de vraag of hij bepaalde wensen heeft qua kleur, aan een klassiek model denkt of iets anders op het oog heeft. ,,Ik vind het wel prettig dat het een pak wordt dat ik ook na de bruiloft nog kan dragen bij bepaalde gelegenheden. Niet dat het in de kast komt te hangen en er niet meer uitkomt.”


Het aanzoek op grote hoogte.

PRETTIG VOELEN Evert-Jan: ,,Het gaat er vooral om dat jij je prettig voelt in het kostuum en het is ook goed om je te realiseren dat je geen daggast bent, maar die dag naast je bruid staat.” Hoewel Alette ook is meegekomen, wil Gerrit niet dat zij van te voren weet welke kostuum het gaat worden. Dat betekent dat hij zijn uiteindelijke keuze later bepaalt. Neem er de tijd voor adviseert Evert-Jan én kom in januari terug, dan hangt de zomercollectie ook hier. Met enkele stalen toont hij welke kleuren en dessins komende zomer in de mode zijn. Varianten van bordeauxtinten in ieder geval. Ook groen is een trendkleur vertelt Evert-Jan, waarop Gerrit spontaan reageert: ,,Geen groen kostuum voor mij, in mijn werk is alles al groen. Ik heb een reparatiebedrijf in Land Rovers”, verklaart hij.

GOED LUISTEREN Evert-Jan: ,,Mijn doel voor vanmorgen is: een kostuum voor jou bedenken dat aansluit bij jouw dag.” Hij informeert of de bruiloft in een informele sfeer zal plaats vinden of meer formeel zal zijn. ,,bij een chique bruiloft zou ik eerder kiezen voor een donker kostuum”, verklaart hij de vraag. ,,En hoe lichter, hoe meer zomerse uitstraling.” Hij krijgt dagelijks bruidegommen in de zaak en probeert door het stellen van de juiste vragen en goed te luisteren, erachter te komen wie de mensen zijn en welke kleding bij hen past. Zijn jarenlange ervaring komt daarbij uiteraard goed van pas.

Gerrit zegt: ,,Ik ben nieuwsgierig naar de andere mogelijkheden dan blauw. Ik weet dat die kleur me goed staat, en ook een getailleerd jasje, maar ik hoor graag welke mogelijkheden er nog meer zijn. En nee, geen overhemd met print.”
Na het opmeten van de taille- en boordmaat reikt Evert-Jan een offwhite overhemd aan en manchetknopen - in Nederland geen hagelwitte overhemden in tegenstelling tot in Duitsland. Ondertussen legt hij twee verschillende kostuumjasjes op tafel: een met structuur en een meer ‘gladde’ variant. Net als op andere terreinen heeft vintage ook zijn intrede gedaan in de bruidsmodelijn.

MONDKAPJES Omdat Gerrit aangeeft niet zo van de ‘strikken’ te zijn, completeren twee verschillende stropdassen en een enkele jabot het overhemd bij de diverse pakken die Gerrit past. Een jabot is een kortere stropdas die bovendien niet geknoopt hoeft te worden. Gekleed in een kostuum met een blauw ruitje komt Gerrit even later de paskamer uit. ,,Toen ik het kostuum zag hangen dacht ik ‘mmm’ en nu Gerrit het aan heeft oogt het heel anders. Mooi”, reageert Alette verrast. Onder het jasje een vestje en een bijpassend pochet maakt de combinatie af. ,,Steeds vaker kiezen mannen voor een ivoorkleurig pochet”, signaleert Evert-Jan, terwijl hij Alette ondertussen toont hoe je deze accessoire hoort te vouwen. In de winkel liggen allerlei accessoires om de bruidegom er feestelijk uit te laten zien. ,,En ja, in deze tijd maken we zelfs mondkapjes passend bij het kostuum.”

Als het gesprek gaat over de pantalon, vertelt Evert-Jan dat de kostuums vermaakt kunnen worden, precies afgestemd op de maten van de cliënt. In het geval van Gerrit zal de taille van het jasje worden ingenomen en uiteraard de pijpen van de broek ingekort. ,,Dit ruitje misstaat niet”, reageert Gerrit op zijn spiegelbeeld. ,,Veel lichter als dit zou ik niet kiezen.”

Ondertussen schiet de fotograaf de plaatjes: de ’dressmen’ voor de spiegel, terwijl zijn vriendin hem helpt met de stropdas, Gerrit nonchalant met een jasje over de schouder, poserend voor de deur van de zaak … Ietwat verlegen van zoveel aandacht wordt hij wel.

JACQUET Evert-Jan laat Gerrit een donkerblauw kostuum van het Portugese merk Roberto Vicentte, passen. Het jasje heeft een gebogen lijn aan de onderzijde, een kostuum met wat jacquet-achtige details. Eronder een vestje met een dubbele rij knopen. ,,Ik vind die ruit leuker, dit is een beetje meer standaard”, reageert de aanstaande bruidegom. ,,Dit is wat formeler”, aldus Evert-Jan. Alette valt voor de belijning van het jasje.

IETS KLASSIEKER Ook het volgende kostuum dat Gerrit even later showt, heeft diezelfde ronde belijning. Het is een zandkleurig kostuum van het Nederlandse merk Immediate. Ook ietsje klassieker dan het eerste kostuum met ruitje dat Gerrit paste. Alette valt voor dit laatste pak en ook de bruidegom is enthousiast. ,,Dit kostuum kan ik ook na de bruiloft dragen”. Evert-Jan geeft nog een laatste advies mee: ,,Stem kostuum en de bruidsjurk op elkaar af.”

Tevreden zegt Gerrit voor het verlaten van Bossenbroek Man: ,,Er is veel meer mogelijk dan ik dacht en ik heb veel ideeën opgedaan. Het kostuum uitzoeken voor de bruiloft is een stuk leuker geworden”, lacht Gerrit. Het zijn bijzondere weken voor het stel: eerst het aanzoek, vervolgens de fotoshoot en vandaag (donderdag) opent Gerrit ook nog eens zijn nieuwe bedrijfspand op terrein De Stroet in Lunteren.

Door Jolanda Denekamp

Voor iedere bruiloft een passend kostuum

Bossenbroek Man in Voorthuizen biedt een uiteenlopende collectie herenmode en alles voor de bruidegom. Passie en liefde voor ambacht en gastvrijheid zijn de sleutelwoorden bij de medewerkers in deze zaak aan de Kerkstraat in Voorthuizen.

De collectie bestaat uit kleding en accessoires die geschikt zijn voor elke gelegenheid en voor iedere persoonlijkheid; van stoere casual mode tot prachtige kostuums waarin de bruidegom naast zijn bruid schittert op het huwelijksfeest. Service leveren in de winkel staat hoog in het vaandel, en ook achter de schermen waar in het eigen atelier kleding pas gemaakt wordt. Los daarvan is het ook mogelijk om een kostuum op maat te laten maken via Bossenbroek Man.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie