De hockeyers van MHC Barneveld slaagden er niet in te stunten. Pauw Media

MHCB kan niet stunten tegen Wageningen

5 oktober 2020 om 14:19 Hockey

MHCB kan niet stunten

BARNEVELD De hockeymannen hoopten gisteren op een herhaling van vorig seizoen, toen het Wageningen thuis verraste met een gelijkspel. Maar zover kwam het nu niet. Wageningen was duidelijk een maatje te groot en won op eigen terrein met 5-2 van Barneveld.

De thuisploeg opende sterk en de wedstrijd was nog geen drie minuten oud toen Wageningen de openingstreffer wist te scoren. En nog geen vijf minuten later stond er al een 3-0 voorsprong voor Wageningen op het scorebord. Het wist twee keer uit een strafcorner te scoren.

Barneveld kwam aanvankelijk niet echt in de wedstrijd en wist moeilijk om te gaan met het hoge tempo van Wageningen. Nadat de thuisploeg de voorsprong wist uit te breiden tot 4-0, liet Barneveld pal voor rust via Diego de Ridder uit een strafcorner de 4-1 aantekenen. ,,De jongens hebben ervoor gestreden maar Wageningen was echt een maatje te groot voor ons. We hadden geen schijn van kans. Dat we op geen enkele wijze konden imponeren, was dan ook hun verdienste’’, aldus MHCB-coach Robert van Lemel.

In de tweede helft wist de thuisploeg niet hetzelfde niveau aan te houden. Dat bood Barneveld nog wel wat kansen maar met weinig succes. Zes minuten na rust scoorde Wageningen de 5-1 maar daarna slaagde het er niet meer in om te scoren. Barneveld verzachtte de pijn enigszins door in de laatste minuut uit een strafcorner de 5-2 te scoren. Patrick de Blécourt liet de keeper van Wageningen kansloos. ,,Waar we in de afgelopen seizoen af en toe tegen een titelkandidaat voor een verrassing wisten te zorgen, is dat nu nog niet gelukt. Het geduld wordt nu flink op de proef gesteld. Ook omdat we voorheen in de beginfase van de competitie veel punten pakten maar nu juist eerst een zwaar programma hebben."