Elma van de Braak in actie namens MHCB tegen Twente.
Elma van de Braak in actie namens MHCB tegen Twente. Yde de Rooij

Barneveldse hockeysters flink vernederd

5 oktober 2020 om 12:17 Hockey

BARNEVELD De Barneveldse hockeysters gingen zondag gevoelig onderuit. Het werd maar liefst 10-0, uit bij Twente, in Hengelo.

Ondanks de voorgaande goede resultaten van de dames van Twente, begon Barneveld de wedstrijd fel. Er werd hoge druk gezet en dit zorgde gelijk voor een kans voor Nienke Stammes. De keepster van Twente wist de bal uit het doel te houden.

SNEL Twente was snel in de omschakeling en maakte al in de eerste paar minuten de 1-0. De thuisploeg was fel waardoor ze de cirkel van Barneveld meerdere malen benaderde. De ploeg kreeg een aantal strafcorners mee, maar deze werden allemaal onschadelijk gemaakt door keepster Kim Kamerbeek en haar verdediging. Twente bleef Barneveld onder druk zetten en die ploeg kon hier moeilijk onderuit hockeyen. De dames van Barneveld gingen de rust in met een 5-0 achterstand.

Na de pauze was de boodschap duidelijk: iets terugzakken en de dames van Twente zo min mogelijk de ruimte geven om te hockeyen. Hierdoor kreeg Barneveld iets meer ruimte om zelf te gaan spelen. Jasmijn Schreurs kon via de rechterkant de cirkel bereiken waar Esmee van Delen stond, haar eerste schot werd tegengehouden door de keepster van Twente maar het lukte haar wel om hier nog een strafcorner uit te halen.

VOET De eerste strafcorner kwam op een voet van een speelster van Twente, waarna de tweede strafcorner naast ging. In het derde kwart vielen ook geen tegengoals. Barneveld gaf de hoop niet op en bleef doorknokken, Jasmijn Schreurs onderschepte de bal voor de cirkel van Twente en stond één op één met de keepster van Twente.

Ze had alle ruimte om te schieten maar deze bal kwam op de paal terecht. Twente bleef ontzettend fel en kwam in het vierde kwart wel weer tot scoren. De wedstrijd eindigde in een 10-0 nederlaag.

‘KOPPIES NIET LATEN HANGEN’ Het verlies was zuur, maar ‘we bleven met zijn allen doorgaan als een team en lieten onze koppies niet hangen’ aldus de woorden van speelster Ilse Schreurs.