Afbeelding
DWK

Zwemcompetitie voor DWK'ers geopend

5 oktober 2020 om 11:57 Overig

BARNEVELD De zwemselecties van DWK (archieffoto) hebben afgelopen weekend een start gemaakt met de Nationale Zwemcompetitie. Er werden veertig nieuwe persoonlijke records gerealiseerd.

Voor het eerst in haar bestaan is ervoor gekozen om met twee competitieploegen deel te nemen. DWK 1 startte met een uitwedstrijd in Utrecht, DWK 2 organiseerde de eerste wedstrijd in de eigen Veluwehal. Bij beide wedstrijden waren er maatregelen toegepast conform de richtlijnen van de overheid. Zo mocht er geen publiek aanwezig zijn en droegen coaches, officials, vrijwilligers en deelnemers een mondkapje. DWK 2 ontving in Barneveld zwemteams vanuit Putten, Nunspeet en Nijkerk. De ploegen bleken goed aan elkaar gewaagd en dat leverde met regelmaat interessante wedstrijden op. Er werd goed gezwommen en met overwinningen voor Jade Hazeleger (200 meter vrije slag en 50 m schoolslag), Lucas Leeuwis (100 m vrije slag en 50 m vlinderslag), Harma van de Meer (100 m rugslag), Lili Oosting (100 m vlinderslag en 100 m wisselslag) werden goede punten gescoord. Ook de junioren-estafette 4x50 m vrije slag met Lili Oosting, Lieke van den Berg, Fenne de Vogt en Marthe Versteeg was belangrijk voor het competitie-resultaat.

In Utrecht was Zwemlust Den Hommel de tegenstander van DWK 1. De senioren zijn dit seizoen nog dominanter dan voorgaande jaren, maar bij de jongere leeftijden wordt het hard werken om schade te beperken. Overwinningen waren er bij de senioren-dames voor Isabel Aardema (100 m schoolslag), Frouke Beeksma (100 m vrije slag en 50 m rugslag). Ardi Knol (100 m schoolslag) en Luuk Nijland (100 m vrije slag en 50 m rugslag) wonnen bij de heren. Ronis van Everdingen en Inge Koekoek wonnen de 400 m vrije slag én 100 m schoolslag bij de jeugd tot 17 jaar. Zowel de meisjes junioren 4x50 m vrije slag, met Senna Levering, Laura Volkers, Yanou Vaessen en Marieke Koekoek, als de dames senioren 4x200 vrije slag (Aardema, Lena Minderaa, Celine Schoenmaker en Vera Renshof) waren te sterk op de estafettes.

De trainersstaf was ‘tevreden’ over deze eerste competitieronde, mede ingegeven door de veertig nieuwe persoonlijke records die werden behaald en dankt ook alle vrijwilligers en officials die de wedstrijden mogelijk hebben gemaakt in deze bijzondere tijden. De volgende ronde staat gepland voor zaterdag 7 november. DWK 1 ‘speelt’ dan thuis en ontvangt ESCA uit Arnhem. DWK 2 gaat op bezoek bij Flevo in Nijkerk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie