Afbeelding
Pauw Media

33 nieuwe Barneveldse coronagevallen in week tijd

29 september 2020 om 15:37 Corona

BARNEVELD In een week tijd zijn 33 Barnevelders besmet geraakt met het coronavirus. Dat is een forse stijging ten opzichte van vorige week, toen het nog om twaalf besmette personen ging. Desondanks blijft het aantal coronagevallen in Barneveld relatief laag, vergeleken met andere gemeenten in de regio.

Dit blijkt uit de nieuwste cijfers van het RIVM. Waar er de afgelopen twee weken 45 Barneveld besmet zijn geraakt, waren dit er 161 in de gemeente Ede en 247 in de gemeente Amersfoort. Maar ook kleinere gemeenten als Nijkerk (102 besmette personen), Leusden (52) en Veenendaal (70) telden meer Covid-19-gevallen dan Barneveld. 

Het aantal coronabesmettingen in Woudenberg (13) en Putten (28) is weliswaar kleiner dan in Barneveld. Toch is de besmettingsgraad, omgerekend naar het aantal inwoners, groter. Dit geldt ook voor de gemeente Scherpenzeel, die de afgelopen twee weken acht nieuwe coronagevallen bijschreef. Alleen in Renswoude (vier) vielen relatief minder besmettingen te melden dan in Barneveld.

Overigens werd er de afgelopen twee weken nog geen enkele Barnevelder met corona opgenomen in het ziekenhuis. Ook waren er geen sterfgevallen te betreuren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie