Het Witte Kerkje in Lunteren
Het Witte Kerkje in Lunteren Gert van Dalen

Hoe wil ik als mens in de wereld staan?

29 september 2020 om 11:35 Lokaal/Activiteiten Deel je nieuws

In Het Witte Kerkje, de thuishaven van Vrijzinnig Lunteren,  zijn de komende maanden lezingen onder de titel “Hoe wil ik als mens in de wereld staan?”. Een vijftal sprekers zal dit thema van verschillende kanten belichten. Op zondag 11 oktober bijt filosoof Arnold Ziegelaar het spits af. Daarna komen religiewetenschapper en theoloog Laurens ten Kate, homeopatisch arts Rienk Stuut, bijzonder hoogleraar christelijke filosofie en geboren Lunterse Renée van Riessen en tot slot strafpleiter Wim Anker naar Lunteren. De lezingencyclus vindt plaats in de periode oktober 2020 tot mei 2021.

Lezing 11 oktober, 10.30 uur

Arnold Ziegelaar is filosoof, docent en schrijver. Hij studeerde natuurkunde en wijsbegeerte aan de Universiteit Leiden waar hij promotie-onderzoek doet. Van zijn hand verschenen ondermeer de boeken ‘Aardse mystiek’ en ‘Oorspronkelijk bewustzijn’. Ziegelaar verstaat onder ‘aardse mystiek’ een denken ‘van onderop’ dat de verwondering van het bestaan wil aanwakkeren en filosofisch doordenken.

De lezing in het Witte Kerkje aan de Dr. Kimmijserlaan begint op 11 oktober om 10.30 uur. Van harte welkom! Vanwege de corona-regels: graag uiterlijk 9 oktober aanmelden via info@vrijzinniglunteren.nl

Andere aansprekende activiteiten

Naast deze lezingencyclus biedt de open geloofsgemeenschap Vrijzinnig Lunteren een breed palet van activiteiten. Elke twee weken is er een viering, die geleid wordt door steeds wisselende voorgangers. Zo zal op zondag 1 november rabbijn Marianne van Praag voorgaan.

Streaming

De vieringen en lezingen in het Witte Kerkje zijn te volgen via live stream op het youtube-kanaal.

Ga naar youtube.com en zoek op ‘vrijzinnig lunteren’. Hier zijn tevens de eerdere uitzendingen terug te kijken.

Wereldvredemeditatie

31 december, de laatste dag van het jaar, staat in het teken van bezinning en meditatie. Dan staat namelijk de Wereldvredemeditatie op het programma. Het initiatief Wereldvrede Meditatie beoogt mensen wereldwijd vrede in zichzelf, hun omgeving en de wereld te laten nastreven. Door met velen over de hele wereld op hetzelfde moment, 31 december om 13:00 uur (12:00 uur Greenwich tijd), te mediteren wordt een krachtig signaal afgegeven. Een betere afsluiting van het oude jaar is toch nauwelijks denkbaar?

 

Op de website vrijzinniglunteren.nl is meer informatie te vinden en ... houd de Barneveldse Krant in de gaten!

 

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie