PREMIUM ARTIKEL

Koploper Spirit blijft verrassen en wint spannende topper

Korfbal
Foto: Foto Rinus van Denderen
26 sep 2020, 20:07
Teamfoto Spirit
Teamfoto Spirit

Koploper Spirit heeft ook de zware uitwedstrijd tegen Vlug en Vaardig/Quick’21 gewonnen. In het Friese Garyp wonnen de Voorthuizenaren de topper tegen de nummer drie na een spannend duel met 19-20. Spirit is aan een ongekend goede competitiestart bezig. Als promovendus staat de ploeg uit Voorthuizen na vier duels met de maximale score van acht punten op kop, bovendien speelde het team van trainer Jeroen van Brakel drie van de vier wedstrijden op vreemde bodem en werden met ODIK en Vlug & Vaardig/Quick’21 al twee van de drie op papier sterkste tegenstanders verslagen.

Op Sportcomplex Garyp begon Spirit na een lange reis uitstekend aan het duel en bleef het de hele wedstrijd aan de goede kant van de score. Na een 7-10 ruststand kwam de trotse koploper na rust op vier punten voorsprong en leek de wedstrijd beslist. Na een gemiste strafworp leek het duel echter te kantelen en kwam de thuisclub met nog zes minuten op de klok terug tot een punt achterstand. Uiteindelijk maakte het hoge rendement in schotpogingen van Spirit het verschil en kon de selectie van Van Brakel met een opgelucht gevoel de topper winnend afsluiten en met een glimlach de lange terugweg aanvangen. De trotse en blije Van Brakel: ,,Wij hebben verdiend gewonnen, maar we hebben het ons in de eindfase onnodig moeilijk gemaakt. We hebben als leeuwen gevochten, maar voor de eerste keer na ODIK uit hebben we ook echt weerstand gehad. De fysiek sterke tegenstander had ons geanalyseerd en we hebben tijdens de wedstrijd ook wat aanpassingen moeten doen. Zo hebben wij met Martijn van der Top en Djino Mota defensief gewisseld. Voor onze ontwikkeling zijn zulke wedstrijden natuurlijk veel interessanter dan de zege met 18 punten verschil van vorige week. De doelstelling om ons als promovendus te handhaven lijkt wel gehaald, daar moeten we van de week maar eens over praten. De ontwikkeling van het team blijft voorop staan en de eindfase van vandaag is in ieder geval voor verbetering vatbaar”.

Doelpuntenmakers Spirit: Rens Terpstra 6, Linda van Puurveen 3, Wiebe Westerhuis 3, Willem Westerhuis 3, Rosalie van der Stege 2, Michel Kieft 2, Yvette van den Hudding 1.

Deel dit artikel via:









advertentie