Arjan van 't Goor.
Arjan van 't Goor. Coop Kootwijkerbroek

Actie voor Voedselbank, markt en recordpoging in Kootwijkerbroek

23 september 2020 om 08:52 Zakelijk

KOOTWIJKERBROEK De Coop-supermarkt in Kootwijkerbroek pakt vrijdag en zaterdag uit met een markt (coronaproof) vol lokale producten. Bezoekers kunnen bovendien een bijdrage leveren aan een wereldrecordpoging.

Henk van IJken

,,We willen laten zien wat een zelfstandige winkelier als onze Coop-supermarkt aan meerwaarde te bieden heeft aan Kootwijkerbroek en omgeving’’, zegt zelfstandig supermarktondernemer Arjan van ‘t Goor. ,,Iedereen is welkom om ons lokale assortiment te ontdekken en in gesprek te gaan met de lokale leveranciers.”

Ook ligt er een groot boek, waarin klanten mogen opschrijven wat zij als meerwaarde van de zelfstandige winkelier ervaren en van de Coop in het bijzonder. Dit boek maakt een reis langs zelfstandige winkeliers in Nederland, waardoor het uiteindelijk de langste kartonnen slinger ter wereld moet worden. Zo is het in ieder geval alvast aangemeld voor een record in het officiële World Guinness Book of Records. Deze slinger wordt eind november aangeboden aan de landelijke overheid in Den Haag. Op zaterdagochtend zal de Barneveldse wethouder Didi Dorrestijn om 9.30 uur vertellen waarom zij dit boek belangrijk vindt en gaat zij in gesprek met de lokale ondernemers. Van ‘t Goor: ,,Iedereen die wat in dit boek schrijft, draagt bij aan een nieuw wereldrecord.”

OUDEREN Van ‘t Goor vertelt over wat hij in het dorp als zelfstandig winkelier doet, naast het winkelwerk: ,,We leveren leuke en goede bijdragen aan ons dorp Kootwijkerbroek. Zo helpen we ouderen en zorginstellingen met het bezorgen van de boodschappen. Er werken cliënten van zorgboerderij Groot Middendorp in onze winkel. Zij helpen bijvoorbeeld met inpakken, spiegelen en schrobben. We sponsoren scholen, kerken en individuele hulpbehoevende projecten door het leveren van levensmiddelen, factuurkortingen of directe betalingen.

Zodra er te veel voorraad is van goede levensmiddelen schakelen we de Voedselbank in Barneveld in. Als ondernemers dit jaar bij ons kerstpakketten bestellen, schenken wij een groot deel van de opbrengst aan de voedselbank, in de vorm van vers fruit en groente. Verder bieden we als erkend leerbedrijf stageplaatsen aan studenten en houden we een team van ruim negentig klantvriendelijke en ervaren medewerkers aan het werk. Ook zijn we als supermarkt het inleverpunt van glas, vet, batterijen, emballage en scheiden we zelf ons papier, plastic, rest- en vleesafval. Zo dragen we bij aan een beter milieu.’’

VOEDSELBANK Op vrijdag en zaterdag gaat een professioneel kok maaltijden bereiden van producten die bijna aan de houdbaarheidsdatum zijn. ,,Ze maakt er ter plekke kant en klare maaltijden en soepen van’’, vertelt Van ‘t Goor. ,,Klanten kunnen via WhatsApp een maaltijd bestellen, die ze de volgende dag bij ons in de winkel kunnen ophalen. Een maaltijd kost 6 euro, soep kost 4 euro. Het thema is: ‘Wat de pot schaft’. Als dit werkt, verspillen we minder voedsel en we bieden onze klanten een makkelijke en smakelijke maaltijd aan.’’

Voedselbank Barneveld geeft zaterdag informatie en nodigt iedereen uit om een product te doneren voor een voedselpakket.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie