Roy Bronkhorst (6) was tegen DOS Kampen één van de uitblinkers bij SDVB
Roy Bronkhorst (6) was tegen DOS Kampen één van de uitblinkers bij SDVB Pauw Media

SDVB komt weer niet verder dan 1-1

26 september 2020 om 18:44 Voetbal

BARNEVELD Net als vorige week speelde SDVB met 1-1 gelijk en overheerste het gevoel dat er meer in had gezeten. De Barnevelders waren tegen DOS Kampen vooral in de eerste helft oppermachtig. Daarna was het beeld compleet anders en was een gelijkspel niet eens onterecht.

Barnevelders verzuimen om vroegtijdig afstand te nemen


Peter Pos

Vanwege een enkelblessure stond Rob Knul langs de kant en vatte in een paar zinnen samen waar het die middag om ging. ,,Als wij voor rust op 2-0 komen, dan krijg je nooit zo’n tweede helft als we nu hadden. Dan win je deze wedstrijd gewoon. Dit puntenverlies is heel erg zonde.”
De spits uit Kampen staat te popelen om zijn rentree te maken, maar moet nog even zijn geduld bewaren. ,,Zelf wil ik volgende week weer aansluiten, maar de fysio zegt dat ik nog twee weken moet wachten. Maar zeker als je kijkt naar hoe wij vandaag speelden, dan wil ik er heel graag bij zijn.”
Zeker in de eerste helft had Knul zich als een kind in een snoepwinkel gewaand. Hoe massaal DOS Kampen ook verdedigde, SDVB kreeg toch een flink aantal kansen. Niet onlogisch want met buitenspelers van het kaliber Wilbert Thomassen en Ricardo Mengerink en daarachter de creatieve middenvelders Rico Kuijt en Zakaria El Biyar heeft SDVB dit seizoen enorm veel voetballend vermogen in de ploeg.
Het leverde echter niet meer dan één treffer op. In de 32e minuut schoot El Biyar op aangeven van Kuyt de 1-0 binnen. Dat was op dat moment een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

In de tweede helft ging het anders. SDVB creëerde bijna geen kansen meer en werd flink teruggedrongen door de bezoekers. De 1-1 was een pechgoal, want het schot van Alain Bakker werd dusdanig van richting veranderd dat doelman Ruben van de Streek kansloos was.
Dit betekende ook dat Ivar van Beek na zijn rentree nog geen competitiewedstrijd gewonnen heeft met SDVB. De 23-jarige rechtsback keerde na een afwezigheid van drie jaar terug in de selectie en voetbalt zo makkelijk mee dat het lijkt alsof hij nooit weggeweest is.
,,Ik heb wel even moeten wennen toen ik weer aansloot’’, corrigeert Van Beek meteen. ,,Al had ik natuurlijk het geluk dat iedereen een tijd niet had gevoetbald vanwege de corona-maatregelen. Het was even afwachten of ik meteen aan spelen toe zou komen. Nu dat zo is geniet ik er weer enorm van.”
Drie jaar terug ging Van Beek studeren in Utrecht en wilde daar ook gaan wonen. ,,Daarom besloot ik te stoppen met selectievoetbal. Als je niet volledig voor het voetbal kan gaan, dan moet je het niet doen. Het lukte me niet om daar een kamer te vinden, dus ik ben altijd in Barneveld blijven wonen. De afgelopen twee jaar heb ik er wel over nagedacht om weer aan te sluiten, want het kriebelde wel. Ik had altijd lichte twijfel en dan moet je het niet doen.”
Nu is die twijfel er niet meer en is Van Beek weer een zekerheidje achterin, maar ook hij kon niet voorkomen dat SDVB een zeker lijkende overwinning uit handen gaf. ,,Als je na zo’n goede eerste helft maar één keer scoort, dan moet je er voor zorgen dat je daarna minimaal hetzelfde niveau haalt. Dat hebben we niet gedaan. Het verval was erg groot. De 1-1 was op zich gewoon pech, maar als je heel eerlijk bent, dan zat het er aan te komen. Dat doelpunt had ook op een andere manier kunnen vallen.”
Van Beek, die onder Hans van Arum als A-junior al doorbrak, is blij dat hij weer terug is. Al is er bijna niemand meer over van de ploeg van vier jaar geleden waarmee SDVB in de hoofdklasse voetbalde. ,,Dat klopt, maar ik ben niet zoveel ouder dan al die jonge jongens die de afgelopen jaren zijn doorgebroken. Die kende ik eigenlijk allemaal al. Dit is een mooie groep om mee te voetballen. Je wil na twee wedstrijden op zes punten staan en dat had ook gekund. Jammer dat we het twee keer uit handen geven.”
Bart Schreuder was het eens met zijn verdediger. ,,In de eerste helft speelden we echt heel goed voetbal. We creëerden veel kansen en kregen niets tegen. Na rust zakte het in toen er wat anders gevraagd werd dan mooi voetbal. Ik sta niet teveel stil bij het puntenverlies. SDVB is wel vaker gepromoveerd na een flinke achterstand.”

Ivar van Beek in duel met Twan Knul.
Milan van Elten (15) had zijn handen vol aan zijn tegenstander van DOS Kampen.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie