Nina van Dijk (rechts) in actie namens MHCB.
Nina van Dijk (rechts) in actie namens MHCB. MHCB

Barneveldse hockeydames onderuit

21 september 2020 om 11:32 Hockey

BARNEVELD De dames van Mixed Hockey Club Barneveld zijn zondag onderuit gegaan. Bij De Mezen in Harderwijk werd met 4-2 verloren.

De ploeg uit Harderwijk kwam al gauw op 1-0. De Mezen was een stuk scherper en kreeg al snel een aantal kansen. Naast die mogelijkheden kregen ze ook strafcorners mee maar deze werden geen van allen benut. Toch wisten ze MHCB-keepster Kim Kamerbeek nog een keer te passeren voor de pauze; 2-0.

Na een oppepper in de korte rust probeerde Barneveld de draad weer op te pakken. Danique Rijken kon via het middenveld opkomen en bereikte Nienke Stammes in de cirkel; zij wist de bal langs de keepster te spelen; 2-1. Barneveld kwam langzaamaan weer terug in het spel.

Barneveld zette nog meer druk waardoor ze iets meer controle over de wedstrijd kregen. De gasten kregen een strafcorner mee, maar deze werd onschadelijk gemaakt door de keepster van De Mezen. De dames uit Harderwijk waren nadien feller en daar leed Barneveld onder. Ze kregen alweer een aantal strafcorners mee; één daarvan werd benut; 3-1.

Het lukte Barneveld maar niet om de wedstrijd naar eigen hand te zetten. De verdediging van Barneveld, onder andere Daphne de Kool, wisten veel aanvallen van De Mezen onschadelijk te maken. Toch maakten zij de 4-1. Barneveld gaf niet op en kreeg nog een strafcorner mee, deze werd door Nienke Stammes in de hoek geflatst, met de 4-2 eindstand tot gevolg.

Barneveld was teleurgesteld maar hoopt komende zondag tegen De Graspiepers weer punten te kunnen pakken, zoals aanvoerster Elma van de Braak zei na afloop: ,,Van onze fouten moeten we leren en daar kunnen we weer op doorbouwen.”

MHC Barneveld verloor in Harderwijk met 4-2.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie