Sem Stuivenberg (links) in actie tegen De Mezen.
Sem Stuivenberg (links) in actie tegen De Mezen. Winanda van Zwamen

‘Gebrek aan karakter’ nekt Barneveldse hockeyers

21 september 2020 om 10:42 Overig

BARNEVELD De hockeyers van MHCB gingen gisteren in Harderwijk met 6-2 onderuit tegen De Mezen. De thuisploeg maakte een sterke indruk in tegenstelling tot de hockeyers van Barneveld.

Het lijkt er nog altijd op dat de Barneveldse ploeg in uitwedstrijden moeite heeft om zich op te laden, de optredens waren en zijn nog altijd zeer wisselend. ,,Het is een feit dat het niveau in de twee uitwedstrijden onvergelijkbaar is met het vorige thuisduel. Het is een eentonig maar ook een gênant verhaal als het om de week aan karakter ontbreekt’’, aldus MHCB-coach Robert van Lemel.

De Mezen doen in de tweede klasse al jaren mee om een plek in de top en het verschil met MHCB was dan ook groot. Toch wisten de bezoekers in de eerste 25 minuten het doel schoon te houden. Na een fraaie treffer van De Mezen wist het de score tien seconden voor het rustsignaal te verdubbelen: 2-0. Dat was een mentale tik die Barneveld niet meer te boven kwam. Want de tweede helft was nog geen drie minuten oud toen De Mezen zelfs de 3-0 liet aantekenen.

Barneveld ging desondanks en met de nodige risico’s hoog druk zetten en hoopte daarmee opnieuw op een succesvolle inhaalrace. Marijn Dekker bracht de spanning met een fraai schot (3-1) nog wel terug maar het was De Mezen dat vervolgens weinig kansen nodig had om tot 6-1 uit te lopen. Dat dwong de thuisploeg wel zelf af al kreeg het ook alle ruimte om te excelleren. Leon de Ridder liet in de slotfase nog wel de 6-2 aantekenen.

Van Lemel vervolgt: ,,Het zou vreemd zijn als ik zou zeggen dat we hier goede kansen hebben laten liggen. De Mezen was een maatje te groot maar kon dankzij het matige optreden van ons ook wel eenvoudig uitlopen. Als we het sterk wisselvallige spel niet weten te keren, dan voorzie ik zelfs uitslagen met dubbele cijfers en geen handhaving. Ik kan tegen mijn verlies als we alles hebben gegeven wat we in huis hebben. De tijd van hierover praten ligt nu wel achter ons.’’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie