Afbeelding
Foto door form PxHere

In Gelderland heeft de vrouw de klusbroek aan!

17 september 2020 om 07:16 Partnercontent

Recent kwam een interessant onderzoek uit van klusportal Zoofy over of mannen of vrouwen de meeste klussen uitzetten en wat de populairste klussen waren in de afgelopen maanden. Wat blijkt? Regionaal zijn er grote verschillen wie de klusbroek aan heeft. Als inwoner van Gelderland heb je het wellicht al ervaren, vrouwen hebben in onze provincie een leidende rol bij klussen in en rondom huis volgens dit onderzoek.

In de afgelopen maanden is er veel geklust. Mensen waren veel thuis en in plaats van op vakantie te gaan, is er massaal gewerkt aan het opknappen van huis en tuin. Dit heeft geleid tot lange rijen bij kluswinkels en een toename aan de inzet van vakmannen. Hierbij komen ook leuke verschillen aan het licht tussen verschillende regio´s in Nederland. 

Uit de data van Zoofy, waar je direct een geschikte vakman kan contracteren, blijkt dat in de meeste provincies een redelijk evenwichtige verdeling is tussen klusaanvragen door vrouwen en mannen. In de provincies Gelderland, Noord-Holland en Zeeland is echter duidelijk een groter aandeel van vrouwen zichtbaar. Deze verdeling wordt niet direct verklaard door een hoger percentage vrouwen onder de inwoners, vandaar de conclusie dat met tot 70% van het aantal aanvragen, de vrouwen in deze provincies thuis de klustouwtjes in handen hebben. 

Zoofy verschaft in het onderzoek ook een lijst met de top 5 van klussen in de afgelopen vakantieperiode: 

- Airco Onderhoud
- Wespennest verwijderen
- Elektriciën klussen
- Loodgieter klussen
- Vaatwasser reparatie
Hierbij is duidelijk de seizoensinvloed van de zomer zichtbaar. Door de uitzonderlijke warmte was airco onderhoud een veelgevraagde klus, net als het verwijderen van wespennesten. Klussen voor de specialismen elektriciën en loodgieter zijn het hele jaar door in trek, aangezien dit veelal de kennis van de thuisklusser te boven gaat. Dit zijn klussen waar je geen risico´s mee wilt nemen. Ook de vaatwasser reparatie was populair in de afgelopen periode, mogelijk omdat de woning intensiever gebruikt wordt.

Ook voor de komende maanden is de verwachting dat thuis klussen en het opknappen van de eigen woning een belangrijke bezigheid blijft. Zeker nu events en sociale contacten toch nog op een laag pitje moeten blijven. Ook blijft het aantal woningverkopen vrij hoog, ondanks de prijsstijgingen, waar vaak een verbouwing mee gepaard gaat. Verder wordt in veel huishoudens gewerkt aan het creëren of herinrichten van een werkkamer nu het er naar uit ziet dat thuiswerken voorlopig noodzakelijk blijft.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie