Spirit kon weer juichen (archieffoto)
Spirit kon weer juichen (archieffoto) Bram van den Heuvel

Vliegende start voor Spirit: ook winst op MIA

12 september 2020 om 20:58 Korfbal

VOORTHUIZEN- Promovendus Spirit heeft ook de tweede competitiewedstrijd in de eerste klasse gewonnen. In Voorthuizen werd MIA met klinkende cijfers verslagen: 23-15. Op de overwinning was niets aan te merken, de ploeg van trainer Jeroen van Brakel was de hele wedstrijd de bovenliggende partij. Halverwege stond het talentvolle Spirit al met 10-5 voor en in de tweede helft werd de voorsprong langzaam vergroot. Na de verrassende zege op ODIK alweer een knappe prestatie voor de Voorthuizenaren.

Trainer Van Brakel was dan ook content: ,,Wij hebben een goede wedstrijd gespeeld en overtuigend gewonnen. We begonnen goed en scherp en na een 2-0 voorsprong ging het even gelijk op. Uiteindelijk kregen wij steeds meer controle en gingen we met een goede voorsprong rusten. In het begin van de tweede helft hadden we het even lastig, maar na een time-out liep het daarna weer prima. Ons rendement was vandaag hoog, we hadden de discipline om niet te snel te schieten en te wachten op een grotere kans. Ook ben ik tevreden dat wij vandaag zelfs negen spelers op het scoreformulier hebben en dat er in de slotfase vier talentvolle wisselspelers minuten konden maken”.

Doelpuntenmakers Spirit: Wiebe Westerhuis 6, Rens Terpstra 4, Rosalie van der Stege 3, Willem Westerhuis 3, Michel Kieft 2, Yvette van den Hudding 2, Anneke van Puurveen 1, Linda van Puurveen 1, Djino Mota 1.