Voorzitter Laura van Nieuwenhuijze
Voorzitter Laura van Nieuwenhuijze Angelo Scheening

Laura van Nieuwenhuijze nieuwe voorzitter COC Midden-Nederland

9 september 2020 om 15:05 lokaal Deel je nieuws

Laura van Nieuwenhuijze is dinsdagavond door de leden van COC Midden-Nederland verkozen tot nieuwe voorzitter van de LHBTI-belangenorganisatie. Van Nieuwenhuijze volgt Simon Timmerman op als voorzitter en was hiervoor al meer dan tien jaar actief als vrijwilliger, bestuurslid en waarnemend voorzitter van de vereniging.

Het bestuur van COC Midden-Nederland heeft Laura van Nieuwenhuijze gevraagd om de waarnemende rol om te zetten in een volwaardige voorzittersrol. Zij heeft dit met een grote eer en liefde aangenomen en heeft zich hierdoor verkiesbaar gesteld als voorzitter. Tijdens de algemene ledenvergadering van COC Midden-Nederland in De Kargadoor in Utrecht werd zij verkozen door de leden van de vereniging. De algemene ledenvergadering was dit jaar voor het eerst ook online te volgen.

Grote plannen voor de toekomst

De afgelopen maanden heeft COC Midden-Nederland aan een nieuwe visie en strategie en daarom besloot Van Nieuwenhuijze zich verkiesbaar te stellen. “De afgelopen maanden heb ik samen met het bestuur van COC Midden-Nederland gewerkt aan een ambitieuze, vernieuwende strategie en hebben wij grootste plannen voor de toekomst. Wij willen ons écht voor honderd procent inzetten voor elke letter van de LHBTI+-gemeenschap in de provincie Utrecht en ver daarbuiten. Daarom ben ik apetrots dat de leden van deze mooie vereniging mij het mandaat hebben gegeven om de club te leiden. Samen gaan we mooie dingen bereiken!”

Van Nieuwenhuijze licht alvast een tipje van de sluier op over deze ‘grootste plannen’. “Tijdens het Utrecht Rainbow Festival van vrijdag 9 tot en met zondag 11 oktober zal COC Midden-Nederland met concrete initiatieven duidelijk maken waarom zij de meest belangrijke en onvergetelijke belangenbehartiger van de regenbooggemeenschap is in deze regio”.


Vernieuwd bestuur

Het bestuur van COC Midden-Nederland heeft sinds dinsdagavond naast een nieuwe voorzitter ook een nieuwe secretaris en een nieuw algemeen bestuurslid. Erik Persoon (27) uit Utrecht is door de leden aangesteld als nieuwe secretaris en Maryse Leloup (27) uit Utrecht vervult vanaf nu de positie van algemeen bestuurslid. 

Over COC Midden-Nederland

Het COC komt sinds 1946 op voor de belangen van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en mensen met een intersekse-conditie. Sinds 1950 is de vereniging ook actief in de regio Utrecht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie