De hockeyers van MHCB zijn het nieuwe seizoen slecht begonnen.
De hockeyers van MHCB zijn het nieuwe seizoen slecht begonnen. Gerwin van Luttikhuizen

Valse start voor hockeyers MHC Barneveld

7 september 2020 om 11:49 Hockey

BARNEVELD De hockeymannen van MHCB speelden gistermiddag in Zevenaar weer het eerste competitieduel in de tweede klasse. De Barneveldse ploeg ging tegen de verwachting in met 5-1 fors onderuit.

,,We weten dat we om ons te kunnen handhaven, punten moeten sprokkelen en er tegen naaste concurrenten moeten staan. Dat was vandaag niet het geval, onbegrijpelijk als je 26 weken geen competitie hebt gespeeld en dat de bezieling ver te zoeken is’’, aldus MHCB-coach Robert van Lemel.

Barneveld keek al binnen een minuut tegen een 1-0 achterstand aan maar kreeg zelf nog wel twee goede kansen. Zevenaar, vorig seizoen halverwege nog zonder punt in de competitie, hield stand en groeide in de wedstrijd. Nog voor het einde van het eerste kwart wist Zevenaar uit een strafbal de 2-0 te scoren. ‘

In het tweede kwart bleven aan beide kanten doelpunten uit en kreeg MHCB de kans om terug te komen. Die werd niet met beide handen aangegrepen waarna Zevenaar na rust al snel in het derde kwart een gevoelige tik uitdeelde: 3-0. De thuisploeg moet verrast zijn geweest door het matige optreden van Barneveld dat via Patrick de Blécourt nog wel de 3-1 scoorde.

RUIMTE Maar de spanning bleef uit want Zevenaar kreeg volop de ruimte en daarmee vele doelkansen waar de thuisploeg nog maar twee keer uit scoorde (5-1). De schade had voor Barneveld veel groter kunnen zijn.

,,Dat de selectie niet compleet was, is een feit. Maar dat is geen excuus voor het matige spel en de nederlaag. We weten dat we hockeyend veel capaciteiten in huis hebben. Of dat genoeg is, moet blijken. Maar als de inzet niet optimaal is, zijn we in elk geval kansloos, dat kunnen we ons niet veroorloven. Dat is een mentaal aspect waarvan ik dacht dat we daar nu wel overheen waren. En juist dat bleek vandaag dus niet het geval. Dat is heel pijnlijk en bij mij overheerst vooral onbegrip ook al is de weg nog heel lang’’, aldus de MHCB-coach.