Odik - Spirit
Odik - Spirit Bram van den Heuvel

Uitstekend spelend Spirit verrast ODIK

5 september 2020 om 21:08 Korfbal

BARNEVELD Op de openingsdag van de veldcompetitie heeft Spirit even knap als verrassend van ODIK gewonnen. De streekderby in Barneveld eindigde na een spannende wedstrijd uiteindelijk in een terechte 14-15 overwinning voor de bezoekers uit Voorthuizen.

De uitgangspositie was duidelijk: ondanks de verjonging is ODIK titelkandidaat, terwijl voor Spirit als promovendus handhaving het doel is. Tijdens de uitstekend georganiseerde openingswedstrijd op Sportpark Oosterbos had Spirit echter controle over de wedstrijd en stond de ploeg van de nieuwe trainer Jeroen van Brakel vrijwel de hele wedstrijd op voorsprong. De thuisploeg probeerde met time-outs, wissels en tactische aanpassingen het momentum te keren, maar Spirit bleef gedisciplineerd spelen en boekte zodoende een verrassende overwinning. Na een 8-8 ruststand bleef Spirit in de tweede helft steeds op voorsprong, de aansluitingstreffer van ODIK viel pas in de absolute slotfase. Met zeven van de vijftien doelpunten speelde Wiebe Westerhuis een cruciale rol in de derby. De winnende trainer Van Brakel was erg content: ,,Het was een leuke en sportieve derby en ik denk dat wij vandaag terecht hebben gewonnen van een ploeg met kampioensaspiraties. Van deze overwinning na een echte teamprestatie kunnen wij echt genieten. ODIK probeerde alles om de wedstrijd te draaien, maar wij hebben de controle niet weggegeven en de winst is eigenlijk nauwelijks in gevaar geweest. Nu is het zaak om het hoge niveau van deze wedstrijd vast te houden”.

De met een nederlaag debuterende ODIK-coach Wouter van Brenk was na afloop heel realistisch: ,,Dit is een flinke tegenvaller en een valse start voor ons. Verdedigend hadden wij het goed op orde, maar wij hebben veel teveel opgelegde kansen gemist. Ons rendement was te laag, daardoor hebben we terecht verloren van een talentvol Spirit. Positief is dat we in ieder geval genoeg kansen wisten te creëren en dat er acht verschillende spelers scoren”.

Doelpuntenmakers ODIK: Lejon Bruinekreeft 5, Milko van Golberdinge 2, Ard van der Pols 2, Brandien van de Fliert 1, Cees Snoei 1, Maarten Snoei 1, Lieke Beckerman 1, Anke Hopman 1.

Doelpuntenmakers Spirit: Wiebe Westerhuis 7, Rens Terpstra 2, Willem Westerhuis 2, Anneke van Puurveen 1, Linda van Puurveen 1, Yvette van den Hudding 1, Michel Kieft 1.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie