Het keukenblad is doorgetrokken naar de rugwand.
Het keukenblad is doorgetrokken naar de rugwand. Nanette de Jong Fotografie
SPECIALIST

Keukenachterwanden: praktisch en stijlvol

4 september 2020 om 15:38 Zakelijk

BARNEVELD Bij het uitzoeken van een nieuwe keuken denkt u waarschijnlijk niet direct aan de achterwand. Toch is dit een belangrijk, beeldbepalend onderdeel van iedere keuken. Keukenspecialist Evert Brouwer vertelt over de vele mogelijkheden. ,,De ideale achterwand is makkelijk schoon te houden en past qua uitstraling naadloos in uw interieur.’’

STUCWERK Een gestucte achterwand is vandaag de dag de absolute nummer één. Door de muur te schilderen creëert u eenvoudig de uitstraling die u wenst. Kies wel altijd voor kwaliteitsverf die goed afneembaar is, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken als u knoeit met bijvoorbeeld tomatensaus. Het stucwerk aflakken is ook een optie, maar dat heeft als nadeel dat er kleurnuances kunnen ontstaan.

ALUMINIUM RUGWANDEN Ook de aluminium rugwanden zijn helemaal van nu. Qua uitstraling lijken deze achterwanden op stucwerk. Ze zijn kras- en stootvast, hittebestendig en worden gepoedercoat in de RAL-kleur die u wenst. Veel mensen kiezen voor dezelfde kleur als de muur, maar natuurlijk kunt u ook een statement maken.

MARMEREN RUGWAND Een marmeren rugwand is een absolute eyecatcher in ieder keuken. Prachtig om bijvoorbeeld een spannend contrast te creëren en een deel van de keuken extra in de schijnwerpers te zetten.

MESSING PATINA RUGWAND Met een messing patina rugwand haalt u een gevoel van luxe in huis. Functionaliteit en design smelten samen.

KEUKENBLAD DOORTREKKEN Een andere trend is het doortrekken van het keukenblad naar de achterwand. Het keukenblad en de rugwand zijn dan van hetzelfde materiaal. Met de hoogte kunt u variëren. Dertig centimeter komt vaak voor, maar ook een minimalistische spatrand behoort tot de mogelijkheden.

TEGELS Bij een achterwand denken veel mensen automatisch aan tegels. Logisch, want tegels waren jarenlang de standaard voor achterwanden. Bij Van Ginkel Keukens hadden we zelfs een complete tegelshowroom. Die tijd is voorbij. Tegels worden tegenwoordig vooral gebruikt om een statement te maken in een deel van de keuken, bijvoorbeeld bij de koffiecorner.

Wilt u meer weten over keuken rugwanden? U bent van harte welkom in onze showroom waar u allerlei voorbeelden kunt bekijken.

Aangeboden door Evert Brouwer van Van Ginkel Keukens in Barneveld.

Evert Brouwer van Van Ginkel Keukens in Barneveld.
Een rugwand van messing patina.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie