Afbeelding
Hipex kabels

Hoe optimaliseer je de snelheid van je website?

2 september 2020 om 09:55 Partnercontent

Een situatie die voor menigeen bekend is: een visueel erg mooie website bekijken, maar die vervolgens erg traag laadt. Als je een website hebt, is het hebben van een goede snelheid een must. Waar dit natuurlijk voor websitebezoekers belangrijk is voor een goede user experience, is het daarnaast door de jaren heen belangrijker geworden voor zoekmachines. Zoekmachines zien namelijk de laadtijd van een website als belangrijke rankingfactor. Heb je dus een website die traag laadt? Dan kan dit negatief uitpakken voor jouw ranking. In deze blog lees je hoe je de snelheid van je website kunt verbeteren en waar je op moet letten. 

Meten is weten: test je website snelheid 

Voordat je aan de slag kunt met het optimaliseren van je website snelheid, raden we aan om altijd een speedtest te doen. Er zijn verschillende software tools beschikbaar om eenvoudig je laadtijd te analyseren. Een tool die men vaak gebruikt, is Google Pagespeed Insights. Met deze tool meet je direct de snelheid van een website voor zowel op een desktop als mobiel apparaat. Sinds de mobile first indexatie van Google, is de pagespeed op mobiele apparaten een stuk belangrijker geworden. Men gebruikt bij 80% van de zoekopdrachten een mobiel apparaat. Daarom is het een must om een goede laadtijd te hebben op mobiele apparaten. 

Verbeter je website snelheid 

Als je de speedtest van Google insights hebt gedaan, dan zul je daaruit direct een paar tips krijgen. Dit is een groot voordeel omdat je hiermee direct aan de slag kunt om te optimaliseren. Punten die we vaak tegenkomen zijn:

  • Server Actietijd verkorten
  • Lever afbeeldingen in moderne indelingen in 
  • Codeer afbeeldingen op een efficiënte wijze 
  • Verwijder ongebruikte CSS en Javascript

Naast bovengenoemde punten die we vaak tegenkomen, zijn er nog andere facetten die de laadtijd bepalen. Wanneer je klikt op de optimalisatiepunten, wordt ook aangegeven op welke manier de punten opgepakt dienen te worden. 

De snelheid van je mobiele website

We hadden het net al kort over de page speed op verschillende apparaten. Grotendeels zullen de optimalisaties voor beide apparaten hetzelfde gelden. Toch raden we ook aan om extra aandacht te geven aan de mobiele versie. Mobiele gebruikers hebben minder tijd om te browsen. Kijk maar eens wanneer je zelf aan het scrollen bent op je mobiel. Je wordt veel sneller afgeleid door pushmeldingen en berichtjes. Je scrolt tussendoor even een website, dus hebt geen belang bij een website die heel traag is. We raden daarom altijd aan na te denken over je website design voor mobiele apparaten. Het tonen van een video of slider met veel afbeeldingen kan qua vormgeving erg mooi zijn, het heeft vaak wel een negatieve invloed op de laadtijd. 

Snelheid laten verbeteren

Als het niet lukt om je website snelheid te verbeteren, kun je dit ook uitbesteden. Een bedrijf die gespecialiseerd is in hosting is Hipex. Zij kunnen je alles vertellen over het belang van een snelle hosting. Met meerdere inhouse experts zorgen zij ervoor dat jouw website snelheid optimaal presteert. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie