Afbeelding
Haag in de tuin

Waarom kiezen voor een haag in de tuin? Dít zijn de redenen!

31 augustus 2020 om 11:29 Partnercontent

Hagen vormen een fraaie toevoeging aan je tuin. Ze zorgen voor een levendige uitstraling – en dat kan wat ons betreft iedere tuin goed gebruiken. We raden het planten van een haag dan ook zeker aan, of het nu in de voor- of de achtertuin is. In dit artikel delen we dé redenen om te kiezen voor een mooie haag: lees mee!

Er zijn veel haagsoorten om uit te kiezen

Wat er nu zo leuk is aan het plaatsen van een haag in de tuin? Er zijn veel haagsoorten om uit te kiezen. Zo is er dus voor iedere tuin een bijpassende haag te vinden. Een populaire keuze is bijvoorbeeld de Ilex Crenata Green Hedge: een sterke vervanger van de buxus, die past bij een strakke look in de tuin. Nog een fraai voorbeeld: de ligusterhaag, een mooie en dichte haag. Bekijk alle hagen op www.haag-planten.nl om de favoriet uit te zoeken!

Hagen zijn goed voor de natuur

Stenen, stenen en nog eens stenen: in veel tuinen komt vandaag de dag maar weinig groen voor. En dat is schadelijk voor de natuur! In stenen tuinen zijn bijvoorbeeld minder insecten en andere dieren te vinden. Ook loopt het regenwater hier moeilijker weg. Wil je een verstandige keuze maken voor de natuur? Plaats dan een haag in de tuin – liefst zowel in de voor- als in de achtertuin. Ook als je geen groene vingers hebt, biedt de haag een uitkomst: de meeste hagen zijn eenvoudig te verzorgen. Zo ben je er weinig tijd en moeite aan kwijt, maar draag je toch een steentje bij aan een groene wereld!

Een opvallende uitstraling in de tuin

Naast een verstandige keuze, ga je met een haag ook nog eens voor een opvallendere uitstraling in de tuin. Een schutting in de tuin zorgt ook voor privacy, maar oogt toch een stuk saaier dan een groene haag. Zou je dat niet liever anders zien? Door de schutting te vervangen door een haag, krijgt je tuin een levendigere uitstraling. En je bepaalt zelf hoe je die haag het liefst ziet: van strak in model tot juist wat wilder. Een groot plezier voor het oog.

Kies voor een groene tuin met haagplanten

Je tuin wordt niet alleen opvallender met een mooie haag, maar ook een stuk groener! En van een groene kleur in de tuin worden we vrolijk. Natuur om ons heen kan echt zorgen voor een gelukkiger gevoel. Toch wel een belangrijke reden om hiervoor te kiezen in eigen tuin! Elke keer als je naar buiten kijkt en die stralende groene haag ziet, verschijnt er weer een glimlach op je gezicht. En dat met zo’n eenvoudige aanpassing in de tuin, waarbij je eigenlijk nauwelijks tijd kwijt bent aan het onderhoud. Genieten geblazen!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie