Afbeelding
Woningstichting Barneveld

Ronald Camstra (52) wordt nieuwe directeur van Woningstichting Barneveld

26 augustus 2020 om 11:40 Wonen

BARNEVELD De 52-jarige Ronald Camstra is per 1 november de nieuwe directeur-bestuurder van Woningstichting Barneveld. Hij volgt interim-bestuurder Liesbeth van Beek op, die in januari tijdelijk de rol van Liesbeth Brouwer-De Jong overnam.

Camstra heeft ruime kennis en ervaring in de volkshuisvesting. Hij startte zijn loopbaan bij de koepelorganisaties Nationale Woningraad (NWR) en Aedes. Vervolgens bekleedde hij tot 2013 diverse functies bij woningcorporatie Vestia. Daarna ging aan de slag als manager Wonen bij de Utrechtse woningcorporatie Mitros. De afgelopen jaren was hij directeur Wonen en Vastgoed bij Pré Wonen, dat ongeveer 14.000 woningen in Haarlem, Beverwijk, Heemstede en Bloemendaal beheert. Johan Borren, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Woningstichting Barneveld, is blij met de benoeming van Camstra. ,,Ronald is een veelzijdig generalist, sterk op het snijvlak van beleidsinnovatie en implementatiemanagement en zijn stijl van leidinggeven is gericht op het versterken van loyaliteit en zelfmotivatie. Wij denken dat hij Woningstichting Barneveld én de medewerkers concrete stappen vooruit kan laten zetten op basis van zijn creativiteit en enthousiasme.”

Woningstichting Barneveld en Camstra’s voorganger Brouwer namen in december 2019 afscheid van elkaar, na een niet nader verklaard ‘verschil van inzicht’. Een maand later kwam een rapport van een onafhankelijke onderzoekscommissie naar buiten, waaruit bleek dat Brouwers ‘koel-zakelijke’ bestuursstijl geregeld weerstand opriep in de organisatie van de woningstichting. Bovendien stelden samenwerkingspartners tegenover de commissie dat de corporatie gemaakte afspraken geregeld niet nakwam. Met name de Huurdersvereniging Barneveld en de gemeente Barneveld gaven relatief lage rapportcijfers voor de relatie en de communicatie met de Woningstichting.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie