Afbeelding
AberMedia

Auto op de kop tegen vangrail; twee gewonden

26 augustus 2020 om 06:16 Ongeval

STROE Op de snelweg A1 ter hoogte van Stroe in de richting van Barneveld is een personenauto ondersteboven tegen de vangrail naast de vluchtstrook beland. Hulpdiensten, waaronder brandweer, meerdere ambulances en eenheden van de politie kwamen ter plaatse. Een traumahelikopter is geland op de snelweg. Bij het ongeval zijn twee gewonden gevallen.

Kort voor 20.00 uur reed een vrachtwagen geladen met hondenvoer op de A1. ,,Ik keek in mijn spiegel en zag aan de rechterzijde van de vrachtwagen een personenauto de vangrail ingaan die vervolgens met een klap tegen mijn oplegger kwam en vervolgens op de kop weer op de vangrail terecht kwam”, vertelt de chauffeur van de vrachtwagen. ,,Ik heb werkelijk geen idee wat er nu precies gebeurde, maar als ik er niet gereden had was de auto weer de snelweg op geklapt”, vervolgt de man. 

De hulpdiensten hebben de twee mannelijke slachtoffers gestabiliseerd, de 34-jarige bestuurder uit Amsterdam en een 21-jarige man uit Gemert. Voor één van de slachtoffers werd ook de trauma-arts van de traumahelikopter uit Amsterdam ingezet. De arts heeft de ambulancemedewerkers assistentie verleend, maar hoefde niet met de ambulance mee naar het ziekenhuis.

Medewerkers van Rijkswaterstaat sloten de rechter rijbaan af. Verkeer kon via de linker rijbaan langs het ongeval rijden. De verkeersspecialisten (VOA) van de politie zijn een onderzoek gestart naar de exacte toedracht van het ongeval.

De oplegger van de vrachtwagen, bestuurd door een 38-jarige man uit de gemeente Westerveld, raakte beschadigd aan de zijkant en een accubak liep aanzienlijke schade op. De chauffeur bleef ongedeerd.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie