Kampioenen Kylian Los en Ben Kort en finalisten Menno Korlaar en Timo Korlaar.
Kampioenen Kylian Los en Ben Kort en finalisten Menno Korlaar en Timo Korlaar. Jan Los

Kort en Los allersterkste boulers

21 augustus 2020 om 17:31 Overig

BARNEVELD Thuisspelers Ben Kort en Kylian Los hebben woensdag het zogeheten midweek-toernooi van petanque-vereniging Jan van Schaffelaar gewonnen. Dit vond plaats aan de Gelreweg in Barneveld.

Er mochten maar 24 teams ingeschreven worden in verband met de coronamaatregelen. Dit is de helft van wat normaal mag. Er werd eerst voorgeloot en daarna was er een A-en B-poule. De sterkere spelers kwalificeerden zich na de voorronden in de A-poule.

In de voorronden hadden Kort en Los (Petanque Barneveld) het nog niet zo makkelijk. De eerste partij werd ruim met 13-2 gewonnen van Hittorf/Van Elten (Petanque Barneveld). De tweede partij was tegen Ridderikhof/Veldman (JBC Randebroek). Hier werd met 13-3 van verloren. Nu stonden zij twaalfde op de lijst en kwamen zij met één gewonnen partij maar net in de A-poule.

NIET ZO MAKKELIJK In de poule was er een afval-systeem. De eerste ronde was tegen Van Meerkerk en Van Ommeringen. Het werd nog niet zo makkelijk want Van Ommeringen plaatste goed maar werd door Kort onmiddellijk geschoten. Doordat Los goed begon te plaatsen en Van Meerkerk nogal eens miste, werd het 13-6. De tweede ronde ging tegen vader Jan Los en Carlo Groot. Los en Groot hadden alle drie de partijen nog gewonnen met 13-1, 13-2 en 13-3. Het werd een debacle voor Los en Groot. Kylian Los plaatste echt alles op de but en Ben Kort schoot echt alles wat in buurt kwam. Ze werden finaal van de baan gespeeld. Het werd maar liefst 13-0 voor Kort en Los. De voorlaatste ronde was tegen Pfrommer en Leeuwis van HKB Harderwijk. Los en Kort gingen op dezelfde voet verder. Ook deze tegenstanders hadden tot dusver alles ruim gewonnen. Maar hier waren ze niet tegen opgewassen. Het werd liefst 13-2. De finale was er één om van te smullen. Team Los en Kort moesten nu aantreden tegen vader en zoon Korlaar van CPD Les Cailloux uit Zeist. Het werd puntje voor puntje sprokkelen voor beide teams, het niveau werd hoog. De partij duurde ruim een uur. Uiteindelijk werd het na een enkele boule minder goed plaatsen door Menno Korlaar de overwinning voor Kort en Los met 13-11. Daarmee pakten ze dus de hoofdprijs.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie