Afbeelding
Foto door rawpixel.com form PxHere

Hoe jij de beste internetverbinding kiest

20 augustus 2020 om 16:00 Partnercontent

Iedereen wil graag een snelle en goedkope internetverbinding. Maar dat is nogal afhankelijk van waar je woont. Bovendien is er veel keuze: je hebt DSL, kabel en glasvezel. Hoe kies je in Barneveld de beste internetverbinding? 

Barneveld valt op: maar liefst 78% van de huishoudens beschikt inmiddels over een glasvezelverbinding (via onderzoeksbureau Stratix). Momenteel worden er ook nog eens drie glasvezelprojecten opgezet in nieuwbouwwijken. Daarnaast zijn DSL en kabel eveneens in Barneveld te vinden.

Het zijn allemaal vormen van breedbandinternet, maar niet alle verbindingen zijn op alle adressen leverbaar. Via een postcodecheck kan je erachter komen welke verbinding bij jou in de straat beschikbaar is. Daarna kan je de verschillende internet aanbieders vergelijken.  

Glasvezelinternet
De snelheid en kwaliteit van de verbindingen verschilt onderling. Met glasvezel kan je de hoogste internetsnelheid bereiken. De sterke glasdraad wordt helemaal tot in de woning doorgetrokken. Voor in buitengebieden is het de ideale oplossing, omdat je geen snelheid verliest.

Het voordeel is dat de upload- en downloadsnelheid gelijk zijn, dat is bij kabel niet het geval. Bovendien kent glasvezelinternet nauwelijks storingen.

Andere verbindingen
DSL (overkoepelende term voor ADSL en VDSL) gaat over de telefoonlijn. De verbinding kan snel zijn, maar dat is afhankelijk van waar je woont. Hoe verder je van de wijkcentrale woont, hoe lager je maximale internetsnelheid is. Soms wordt DSL op veel postcodes alleen met lage snelheid geleverd, of helemaal niet. Over het algemeen is DSL vaak wel een goedkope optie.

Kabelinternet gaat over de coax-kabel. Deze is steviger dan DSL en heeft een soort beschermlaag. Hierdoor treedt nauwelijks snelheidsverlies op en je merkt er vrijwel niets van als de buren ook surfen op internet. Kabelinternet is wel alleen verkrijgbaar in combinatie met een tv-abonnement.

Klaar voor de toekomst
De snelheid en kwaliteit van je verbinding kan echt per straat verschillen. Daarom loont het om te kijken wat op jouw adres het beste is. Glasvezel is de meest toekomstbestendige verbinding en het aantal glasvezelverbindingen in Nederland groeit gestaag. Barneveld heeft dus al heel wat kilometers glasvezelkabel, maar niet iedereen maakt nog gebruik van die kabels. De kans is dus wel groot dat het ook bij jou in de straat te vinden is.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie