Huibert van Verseveld is initiatiefnemer van de pop-up boekenmarkt.
Huibert van Verseveld is initiatiefnemer van de pop-up boekenmarkt. Lisette Ruzius

Twee dagen pop-up boekenmarkt in Barneveld

19 augustus 2020 om 11:13 Zakelijk

BARNEVELD In het voormalige pand van speelgoedzaak Twinkle Toys (tegenover de Xenos) aan de Langstraat 103 in Barneveld is vrijdag 21 en zaterdag 22 augustus een pop-up boekenmarkt.

Initiatiefnemer is Huibert van Verseveld. Na twee geslaagde proefedities in zijn woonplaats Bennekom gaat hij in Barneveld een nog grotere winkelruimte vol zetten met gelezen boeken. ,,Deze locatie is twee keer zo groot als in Bennekom. Er is plaats voor zo’n 20.000 boeken. Dat is een enorme uitdaging”, zegt Van Verseveld, die goed bekend is in Barneveld, omdat hij jaren vertegenwoordiger is geweest voor de Barneveldse Krant.

De Bennekommer kwam op het idee voor een pop-up boekenmarkt, omdat hij thuis ruimte moest maken en geen opdrachten meer had als zzp’er door de coronacrisis. 

OORLOG Tijdens de pop-up boekenmarkt biedt hij onder meer duizend boeken uit zijn privéverzameling aan over de Tweede Wereldoorlog. De verzameling heeft Van Verseveld aangelegd om zich in te lezen voor zijn eigen boek ‘Het dagboek van Johannes van Kooten tijdens WOII in Elst (Utrecht)’, dat eind vorig jaar werd uitgebracht.

Van Verseveld heeft bovendien nog eens 16.000 boeken weten te bemachtigen. Het gaat om onder meer thrillers, romans en boeken over theologie, planten en dieren, medische boeken en geschiedenisboeken. Ook zijn er meer dan 3.000 kinderboeken en cd’s, lp’s, dvd’s en spelletjes. ,,Ik wil de sfeer neerzetten van de ouderwetse boekenmarkten waar mensen goede en goedkope boeken konden vinden”, aldus Van Verseveld.

De openingstijden van de boekenmarkt zijn vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Meer informatie? Mail Huibert van Verseveld via huibhistorybooks@gmail.com.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie