Op de markt zijn er meer dan 20.000 boeken. Het gaat om onder meer thrillers, romans, theologie, planten en dieren, medische en geschiedenisboeken.
Op de markt zijn er meer dan 20.000 boeken. Het gaat om onder meer thrillers, romans, theologie, planten en dieren, medische en geschiedenisboeken. Huibert van Verseveld

Barneveld krijgt eerste pop-up boekenmarkt

15 augustus 2020 om 18:56 Evenementen Deel je nieuws

Huibert van Verseveld zet in het voormalige pand van Twinkle (tegenover Xenos) aan de Langstraat 103 in Barneveld iets unieks neer. Hij houdt op vrijdag 21 en zaterdag 22 augustus een pop-up boekenmarkt.

Na twee geslaagde proefedities in zijn woonplaats Bennekom gaat hij een nog grotere winkelruimte vol zetten met gelezen boeken. "De locatie is twee keer zo groot als in Bennekom. Er is maar liefst plaats voor zo'n 20.000 boeken. Het is een enorme uitdaging", zegt Van Verseveld, die goed bekend is in Barneveld omdat hij hier jarenlang vertegenwoordiger is geweest voor de Barneveldse Krant.

De Bennekommer kwam op het idee voor een pop-up boekenmarkt omdat hij thuis ruimte moest maken en geen opdrachten meer had als ZZP'er door de corona. Duizend boeken over de Tweede Wereldoorlog uit zijn privéverzameling worden daarom verkocht op deze markt. De verzameling is aangelegd om zich in te lezen voor zijn eigen boek ‘Het dagboek van Johannes van Kooten tijdens WOII in Elst (Utr.)’, die eind vorig jaar werd uitgebracht.

Van Verseveld heeft bovendien nog eens 16.000 boeken weten te bemachtigen. Het gaat om onder meer thrillers, romans, theologie, planten en dieren, medische en geschiedenisboeken. Ook zijn er meer dan 3000 kinderboeken. "Deze ongelofelijke variatie aan boeken is echt een bezoek waard”, vertelt de organisator.

Op de pop-up boekenmarkt kosten kinderboeken € 1.50 per stuk of 10 voor € 10.00. Een groot deel van de boeken voor volwassenen kan worden aangeschaft voor € 2.50 per stuk of 5 voor € 10.00. Daarnaast is er een hoek met bijzondere exemplaren die per stuk zijn geprijsd. Cd's, lp's, dvd’s en spelletjes behoren ook tot het assortiment. “Ik wil de sfeer neerzetten van de ouderwetse boekenmarkten waar men goede en goedkope tweedehands boeken kon vinden.”

De openingstijden van de boekenmarkt zijn vrijdag 09.00 tot 18.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Meer informatie? Mail Huibert van Verseveld via huibhistorybooks@gmail.com

Na twee geslaagde proefedities in zijn woonplaats Bennekom gaat Huibert van Verseveld een nog grotere winkelruimte in Barneveld vol zetten met gelezen boeken.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie