Afbeelding
Rik Bronkhorst

Tekstkarren moeten verkeer om Garderen heen leiden

11 augustus 2020 om 12:38 Verkeer en vervoer

GARDEREN Tekstkarren moeten er deze zomer voor zorgen dat doorgaand verkeer niet door Garderen rijdt, maar erom heen. Deze week zijn de karren geplaatst.

Garderen kampt al jaren met grote verkeersoverlast, door de ligging in het netwerk van provinciale en rijkswegen. Dit werd in juni officieel bevestigd, bij de presentatie van een verkeersonderzoek dat in opdracht van de gemeente Barneveld werd uitgevoerd. Het bleek dat zo'n zeventig procent van het gemotoriseerde verkeer door het dorp doorgaand is, waaronder veel grote vrachtwagens. Op werkdagen passeren er zo'n 8500 voertuigen, waaronder ruim 200 vrachtauto's, de komgrens aan de Hogesteeg. Met name rond de t-splitsing bij de Putbrink (Bakkerstraat/Dorpsstraat), centraal in het dorp, stroopt het verkeer zich geregeld op.

Als kortetermijnoplossing voor de overlast, heeft de gemeente Barneveld besloten te proberen het doorgaande verkeer deze zomer zoveel mogelijk te weren door middel van tekstkarren. Dit gebeurt specifiek voor het verkeer tussen snelweg A1 en Uddel. Verkeer vanuit dat dorp wordt er ter hoogte van de rotonde N302/N310 op geattendeerd dat doorgaand (vracht)verkeer door Garderen gestremd is. Hetzelfde geldt voor verkeer ter hoogte van de rotonde bij busstation Wittenberg. Er zijn drie karren geplaatst, voor verkeer vanuit de richtingen Voorthuizen, Nieuw Milligen en Stroe.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie