Afbeelding
Aber media

Voetganger geschept door bestelwagen

6 augustus 2020 om 07:07 Ongeval

VOORTHUIZEN Aan de Garderbroekerweg in Voorthuizen is donderdag kort na middernacht een voetganger geschept door een bestelwagen. Rond 00.15 uur werden de hulpdiensten waaronder een traumahelikopter gealarmeerd. Een jongen die met een grote groep jongeren en begeleiders in het donker langs de Garderbroekerweg liep, bleek het slachtoffer.

Hij zou aanvankelijk niet aanspreekbaar zijn geweest. Nadat de jongen door ambulancemedewerkers was gestabiliseerd kon de traumahelikopter worden geannuleerd. De jongen is voor verdere controle overgebracht naar het ziekenhuis. Het is niet bekend hoe het nu met hem is.

VERLICHTING Een grote groep tieners was onder begeleiding van volwassenen vermoedelijk bezig met een vossenjacht en liep in het donker in het buitengebied van Voorthuizen toen het mis ging. Naar verluidt droegen de deelnemers geen reflecterende hesjes en hadden ze geen (goede) verlichting bij zich. De bestuurder van de bestelwagen moest volgens omstanders iets uitwijken voor een tegenligger waarna de aanrijding niet meer was te voorkomen.

VERRAST Of het slachtoffer op de weg heeft gelopen is niet bekend. Andere automobilisten geven aan dat ook zij plotseling werden verrast door in het donker lopende personen die pas op het laatste moment in het licht van de koplampen zichtbaar waren. De bestelwagen liep schade aan onder meer een spiegel en voorruit op.

De groep van zo'n twintig personen heeft de tocht na het ongeval gestaakt en is door twee personenbusjes opgehaald.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie